@anonimowy_programista: Fajnie, gratuluję! Powyżej jakiej ceny uznasz, że spółka jest przewartościowana i pora z niej wychodzić? Generalnie ja nie gram na shorty, ale to nie przeszkadza mi mieć swoje zdanie.
@Jimmy_PoP: Tesla produkuje swoje Modele 3/Y w 8h, gdzie planują w najbliższym czasie zejść do 6h. VW zajmuje to 30h przy ID4. Zgadnij jak koszt pracownika przekłada się wówczas na dodatkowy koszt na auto.
@anonimowy_programista: Jakiego pracownika jak tam większość roboty robią :) Co do rzeczy ma czas produkcji jednego egzemplarza? Równie dobrze możemy sobie porównać ilość fabryk. Nie bardzo wiem co to ma pokazać. Odnośnie ciekawostek to Ford model T był produkowany w 93 minuty... i to 110 lat temu!
Rozumiem, że starasz się mnie zasypać ciekawostkami, które akurat znam, ale dalej liczny w excelu się nie spinają. Możemy sobie tak zaklinać rzeczywistość.
Fajnie, gratuluję! Powyżej jakiej ceny uznasz, że spółka jest przewartościowana i pora z niej wychodzić?
@Jimmy_PoP: to nie jest takie proste. Jeżeli przykładowo jutro Tesla nagle wypuści swoją nową wersje FSD, do wszystkich użytkowników (obecnie w Beta programie jest już/tylko 100 tys osób) przy czym okazało by się, że nowe FSD radzi sobie już bardzo dobrze, że przez 99,9% nie potrzebna jest interwencja....
Co do rzeczy ma czas produkcji jednego egzemplarza?
@Jimmy_PoP: LOL. Jak to co? Chodzi o capacity danej fabryki. To co Tesla jest w stanie produkować w 1 fabryce, inni muszą budować w 3-4 fabrykach. A koszt ich fabryk wcale nie jest 3-4 razy tańszy.
Odnośnie ciekawostek to Ford model T był produkowany w 93 minuty... i to 110 lat temu!
A może wziąłbyś pod uwagę liczbę części, stopień zaawansowania danego
@anonimowy_programista: Odpowiada. Tak jak napisałem - przy obecniej wycenie dla mnie to bardziej spekulacja niż inwestycja. Taki zakład, że zajebista firma, absurdalnie wysoko wyceniania, będzie jeszcze wyżej wyceniana.
Rozumiem, że starasz się mnie zasypać ciekawostkami, które akurat znam, ale dalej liczny w excelu się nie spinają.
@Jimmy_PoP: Ale to Ty jeszcze twierdziłeś przed chwilą, że nie ma szansy na PE na poziomie 93 do końca roku, gdzie (wykluczając black swan events), to jest raczej pewne.
@Jimmy_PoP: nie bedzie przede wszystkim tylu chetnych na samochody za 50-60-70k$ (marze caly czas rosna, samochody tesli nie beda tansze) to jest max 4-5mln sztuk rocznie roznych subaru, lexusow, bmw, audi, mercedesow itp musieliby miec 100% rynku samochodow sportowych, pozostale 15-20 mln sztuk to musza byc samochody budzetowe dla ludu do 20-25k$ za sztuke, nikt do budzetowych samochodow nie bedzie autopilota dokupowal, ani korzystal z robotaxi zamiast
źródło: comment_1650651731ycaHhBMYmKhD5WRoTBpupv.jpg
PobierzGeneralnie ja nie gram na shorty, ale to nie przeszkadza mi mieć swoje zdanie.
Odnośnie ciekawostek to Ford model T był produkowany w 93 minuty... i to 110 lat temu!
Rozumiem, że starasz się mnie zasypać ciekawostkami, które akurat znam, ale dalej liczny w excelu się nie spinają. Możemy sobie tak zaklinać rzeczywistość.
@Jimmy_PoP: to nie jest takie proste. Jeżeli przykładowo jutro Tesla nagle wypuści swoją nową wersje FSD, do wszystkich użytkowników (obecnie w Beta programie jest już/tylko 100 tys osób) przy czym okazało by się, że nowe FSD radzi sobie już bardzo dobrze, że przez 99,9% nie potrzebna jest interwencja....
to i $2000-$3000 było by
@Jimmy_PoP: LOL. Jak to co? Chodzi o capacity danej fabryki. To co Tesla jest w stanie produkować w 1 fabryce, inni muszą budować w 3-4 fabrykach. A koszt ich fabryk wcale nie jest 3-4 razy tańszy.
A może wziąłbyś pod uwagę liczbę części, stopień zaawansowania danego
@Jimmy_PoP: Ale to Ty jeszcze twierdziłeś przed chwilą, że nie ma szansy na PE na poziomie 93 do końca roku, gdzie (wykluczając black swan events), to jest raczej pewne.
@anonimowy_programista: Pewny potencjał wzrostowy z horyzontem 20 letnim - płacą tyle bo uważają że to mało!