Aktywne Wpisy

Ryksa +19
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

vartan +11
Codzienna pogoda na ziemi przez 4,5 miliarda lat, aż ludzie zaczęli używać plastikowych słomek oraz butelek bez przytwierdzonych do nich nakrętek ( ͡º ͜ʖ͡º)
#globalneocieplenie
#globalneocieplenie
źródło: temp_file954611376277076143
Pobierz

źródło: comment_1650651731ycaHhBMYmKhD5WRoTBpupv.jpg
Pobierzźródło: comment_1650652354dtYgubQoICR4hZ2lYEJOfm.jpg
PobierzNie jestem hejterem Tesli, ale obiektywnie patrząc to cena jest strasznie napompowana.
W przyszłości dojdzie więcej rozwiązań AI.
I model się spina, z kwartału ja kwartał coraz większe zyski mimo największych w branży wydatkach na r&d i stawianiu nowych fabryk.
Dla mnie to przypomina właśnie Netflixa. Też mieli rewolucyjne podejście do biznesu - streaming filmów i seriali w abonamencie. Zajebiście żarło, ale w końcu reszta rynku się obudziła i wprowadziła swoje usługi streamingowe.
Tak samo na rynku EV. Są jeszcze inne ciekawe firmy (np. NIO) plus wszystkie "stare" firmy
@Jimmy_PoP: Większość posiadaczy Tesli posiada panele słoneczne na dachu, cena naładowania samochodu względem ceny benzyny w strefie Euro to 2/7 tego co płacisz ładując na mieście.
Piszesz, że Tesla ma najwyższe wydatki na R&D w branży. Pierwszy przykład z brzegu. Grupa VAG wydała ponad 15 mld euro w 2021. Tesla w tym samym roku raptem 2,59 mld USD.
"megapacki, solar roofy, fsd, prąd na stacjach ladowania" to co wykminiłeś stanowi około 6-8% przychodu firmy.
@Jimmy_PoP: A. Nie mają jeszcze żadnego sensownego konkurenta. B. Nie popieprzyło się im i nie zaczęli wciskać przy zakupi ideologii gender neutral i nie ma też tego w ich systemie operacyjnym. A więc nadal nikogo nie zniechęcili.
Tak Elon pisał "price is too high IMO" ale trzeba zrozumieć kontekst w jakim to napisał a
@Jimmy_PoP: to była wiadomość dla wyznawców, zobacz co było później tylko zamień godzinę opublikowania na datę.