Aktywne Wpisy

marcus777 +10
Czytam wasze wpisy o imponujących wynikach typu 150% od początku roku i patrzę na swoje marne 7% (i to po piątkowym odbiciu) z dużym bólem. Mimo jednostkowych pozycji, które zrobiły po 100%, to przez ich wielkość, -10% na innych pożarł cały zysk tych zyskownych.
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a
Opchnąłem MU w szczycie i zebrałem ostatni dołek. Dokupiłem też sndk, nvda, cien (aktualnie strata -6%), lite. Jestem byczo nastawiony na najbliższe tygodnie.
W Polsce zebrałem LPP, a

Codon +33
#gielda #inwestycje #inwestowanie @ossprime regularnie pokazuje zmiany w czasie swojego portfela, to i ja pokażę - od 31 grudnia 2025 do 31 maja tego roku. Robię zrzut co miesiąc na koniec ostatniego dnia otwartych rynków.
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
W pierwszej kolumnie część portfela, na górze miesiąc, w środku WYNIK (obecny stan - wpłaty) - to ważne, bo nie śledzę tutaj wielkości portfela w czasie, tylko sam wynik.
Dane biorę bezpośrednio
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-15 o 20.58.20
Pobierz

@InspektorDupa: Taka jest prawda. Jeśli chłop widział już z daleka, że na ulicy jest srogi młyn, to po jaką cholerę tam w ogóle podjeżdżał? Tłumaczenie, że on tu miał przystanek jest średnie, bo bandę trzaskających się po pyskach Sebków mógł potraktować jak każde inne zagrożenie, które tam mogłoby wystąpić. Gdyby tam stało
@Marchewa24: W domu cię mamusia takiego języka nauczyła ?xD Czy tatuś z wami tak rozmawia ?:*
@heidd: Prawnikiem nie jestem, ale zdaje się, że "obrona" nieproporcjonalna nie jest obroną, tylko atakiem. Widzę to tak, że prędzej panika albo jakaś psychologiczna dolegliwość może okazać się skuteczna w ramach obrony.
Komentarz usunięty przez autora
@przeczki: Faktycznie... mógł się bać o swoje życie
W żadnym wypadku nie daje mu to upoważnienia do rozjeżdżania autobusem 19-latek. A co do tych drzwi to nie widzę tego żeby jego adwokat udowodnił przed sądem że to było bezpośrednie zagrożenie życia (jeżeli to miałby być jakikolwiek środek łagodzący).
Nieprawda, to twoja fałszywa narracja
@erixon:
źródło: comment_1627750476WEjsyVe7XffCxBaDYyllL5.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@bizonsky: Fakt, ubrałem to w trochę zbyt delikatne słowa, bo napisałem, że gość postanowił się wepchnąć w tłum, przy czym przecież nie robił tego np. wózkiem dziecięcym z aluminium i tkaniny, a samochodem o wadze kilkunastu ton. Każdy kontakt takiego bydlaka z człowiekiem ważącym kilkadziesiąt kilogramów można śmiało uznać za staranowanie, nawet jeśli autobus tylko się toczy. A tu, jak widać nie
Wyłączenie silnika i gaz pieprzowy?