Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 529
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kierowca jak najbardziej winny, bo mógł odjechać spokojniej i pójść w lewo bardziej, ale jednak wygląda na to że próbował bronić siebie i pasazerow

@heidd: Prawnikiem nie jestem, ale zdaje się, że "obrona" nieproporcjonalna nie jest obroną, tylko atakiem. Widzę to tak, że prędzej panika albo jakaś psychologiczna dolegliwość może okazać się skuteczna w ramach obrony.
  • Odpowiedz
  • 1
W 6 sekundzie widac jak ktoś próbuje otworzyć drzwi autobusu

@przeczki: Faktycznie... mógł się bać o swoje życie

W żadnym wypadku nie daje mu to upoważnienia do rozjeżdżania autobusem 19-latek. A co do tych drzwi to nie widzę tego żeby jego adwokat udowodnił przed sądem że to było bezpośrednie zagrożenie życia (jeżeli to miałby być jakikolwiek środek łagodzący).
  • Odpowiedz
Optujesz za karą dla kierowcy, czyli nagrodą dla patoli.

Nieprawda, to twoja fałszywa narracja

I nie sugeruj p-----------a komuś, kto cię nie wyzywa bo nie na tym polega dyskusja.

A kolejny komentarz sobie daruj, bo mnie nie interesuje.
  • Odpowiedz
@SP_Alfa_Kilo no trochę na końcu się pogubiłes bo zaczął ich rozjeżdżać zanim tlum cokolwiek mu zrobił, ale ogólnie racja kierowca popełnil tu błąd wiele razy i na początku o w trakcie i na końcu, ergo jest to jego wina
  • Odpowiedz
zaczął ich rozjeżdżać zanim tlum cokolwiek mu zrobił

@bizonsky: Fakt, ubrałem to w trochę zbyt delikatne słowa, bo napisałem, że gość postanowił się wepchnąć w tłum, przy czym przecież nie robił tego np. wózkiem dziecięcym z aluminium i tkaniny, a samochodem o wadze kilkunastu ton. Każdy kontakt takiego bydlaka z człowiekiem ważącym kilkadziesiąt kilogramów można śmiało uznać za staranowanie, nawet jeśli autobus tylko się toczy. A tu, jak widać nie
  • Odpowiedz