Wpis z mikrobloga

Ci pracodawcy to z chu... Spadli chyba. Przez koronawirusa straciłem pracę na magazynie. Od miesiąca dzwonię i wysyłam CV. Powiedzcie mi oszołomy kogo wy szukacie do pracy? Mam 30lat.Mam 10lat doświadczenia w pracy na magazynie, tyle samo lat doświadczenia w operowaniu wózkami, mam uprawnienia udt, wyższe wykształcenie. Widzę ogłoszenie, dzwonię to nie odbierają albo mówią żeby wysłać CV.oczywiscie nikt się nie odzywa. Po miesiącu pojawia się znowu takie same ogłoszenie że szukają magazyniera. Te ogłoszenia to są walki, żeby wyłudzić dane, czy co? Czy może wymaganie na magazyn macie takie że potrzebujecie 20letniego pracownika z40letnim stażem pracy, który będzie dopłacał za możliwość pracy. Jest mi przykro że we własnym kraju nie mogę znaleźć najprostszej pracy.
  • 376
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r5678: Robię tak samo, strasznie meczylo mnie wysyłanie cv i czekanie na odzew. Wbijalem się z buta, bry jest tu jakiś kierownik bo roboty szukam? Umiem kierować wózkiem bez trzymanki i mało piję, udawało się od strzała przeważnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Krrakowianin1906: opie mam podobny wiek i doświadczenie tylko nie mam uprawnień udt na wózki (jeździłem na wewnętrznych) nie wiem gdzie Ty szukasz tej roboty bo Ja w Krakowie i okolicach byłem chyba z 20 razy na rozmowie i głównie nie znalazłem roboty ze względu na brak uprawnień. Albo wołasz ponad 3k na początek albo te 10 lat doświadczenia masz w 15 różnych firmach
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Krrakowianin1906: zgadza się pracowałem na produkcji i magazynie i nikt mi nie powie że jest lepsza robota niż magazyn ( o ile potrafisz się fajnie ustawić) i finansowo też niema lipy na pewno więcej się zarobi niż w biurze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@szubiduba: @Krrakowianin1906: Wam chyba nie chodzi, żeby naprawić sytuację, tylko żeby sobie ponarzekać, co nie? Bo nie rozumiem, czemu wyzywacie od julek uzytkowniczkę, która powiedziała wam prawdę. Nie wiem jak niezaradnym życiowo trzeba być, żeby nie zacząć próbować szukać innej pracy, albo nie szukać za granicą, albo nie próbować dokwalifikować się. Przecież to nawet małpa jak będzie próbowała zerwać banana z drzewa 10 razy, to za 11 razem
  • Odpowiedz
@veranoo jak już słyszę o podnoszeniu swoich kwalifikacji to od razu mam takie skojarzenia, taka klasyka vipokowa... W sumie oprócz tego można wsadzić cokolwiek, nie zmienia to sytuacji na rynku pracy ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
większość pracodawców w Polsce to idioci. Wolą przez rok wystawiać to samo ogłoszenie, zamiast przyjąć kogoś nawet z mniejszym doświadczeniem czy tam wykształceniem, przeszkolić i mieć pracownika.

@lysyzlombardu: gupie gupki. Kase robio jak frajerzy, a inni prosza sie zeby u nich robic
  • Odpowiedz