Wpis z mikrobloga

Ci pracodawcy to z chu... Spadli chyba. Przez koronawirusa straciłem pracę na magazynie. Od miesiąca dzwonię i wysyłam CV. Powiedzcie mi oszołomy kogo wy szukacie do pracy? Mam 30lat.Mam 10lat doświadczenia w pracy na magazynie, tyle samo lat doświadczenia w operowaniu wózkami, mam uprawnienia udt, wyższe wykształcenie. Widzę ogłoszenie, dzwonię to nie odbierają albo mówią żeby wysłać CV.oczywiscie nikt się nie odzywa. Po miesiącu pojawia się znowu takie same ogłoszenie że szukają magazyniera. Te ogłoszenia to są walki, żeby wyłudzić dane, czy co? Czy może wymaganie na magazyn macie takie że potrzebujecie 20letniego pracownika z40letnim stażem pracy, który będzie dopłacał za możliwość pracy. Jest mi przykro że we własnym kraju nie mogę znaleźć najprostszej pracy.
  • 376
@Krrakowianin1906: Zadzwoń do nich / znajdź HR na LinkedIN, powiedz w skrócie to co w poście + informacje czy Cię pominęli, a może tak naprawdę już nie potrzebuję a ogłoszenie wisi... Jeśli zrobisz to kulturalnie, sensownie - zwrócą w gąszczu CV na Ciebie uwagę i może się okaże że dostaniesz prace jeśli faktycznie kogoś szukają.
@Krrakowianin1906: No właśnie rzadko kiedy wystawiam ogłoszenia. Ludzie sami dzwonią o prace, to prosimy o kontakt osobisty. Nie wiem czemu kogoś to dziwi. Nasza firma jest duża, ale rodzinna i zależy nam na tym, żeby była dobra robota i dobra atmosfera. Tyle
Co wy #!$%@? xD przecież z połowa polaków do końca życia pracuje na takich stanowiskach, co wy myślicie że wystarczy poprawcować parę lat jako magazynier a potem znajdzie się jakieś kierownicze stanowisko, ja #!$%@?.

@UczesanyPedryl: W głowie przeciętnego wykopka dokładnie tak to działa. Nie zapominaj, że większość użytkowników tutaj to programiści i kierownicy 15k, którym po 2k nawet nie opłaca się wstawać z łóżka, ale jednak muszą, bo trzeba iść do
@merry_666: no dobrze, to odpisz na tego emaila że chcesz aby ktoś przyszedł, ewentualnie zadzwoń, albo po prostu pisz w ogłoszeniu gdzie znajduje się firma i że proszę przychodzić osobiście (przy okazji podaj też widełki).

Zresztą bardzo często tak jest że pracodawca coś odwala i nie zna norm zatrudnienia a później jest zdziwienie że nikogo normalnego do pracy nie może znaleźć.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@Krrakowianin1906: No to ja się wypowiem jako człowiek, którego firma szuka ludzi dla innych firm.
Aktualnie jest #!$%@? z pracą na potęgę. Ludzi się zwalnia, a nie szuka nowych.
Większa część ogłoszeń to ogłoszenia do zbierania CV jak 'sie ruszy', żeby mieć jakąś bazę do pracy później. I żeby w ogóle coś robić w tym chorym czasie.
Nie licz niestety na dobre pieniądze w najbliższych kilku miesiącach. Nie słuchaj też ludzi,
@Krrakowianin1906: pakuj się i jedz do DE, praca z zakwaterowaniem się znajdzie na początek odłożysz hasj zrobisz papiery po pół roku wynajmiesz mieszkanie zarobisz z 1,6k e i będzie Cie stać na mieszkanie auto urlopy i inne pierdy, oszczędzisz życie na zamartwianie się i frustrację, powodzenia ciężko zrobić pierwszy krok a po 3 latach jak ja będziesz się śmiał jak mogłeś mieszkać w tym #!$%@? bez szacunku do zwykłych ludzi