Wpis z mikrobloga

Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.

Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.

#film #wladcapierscieni
Mega_Smieszek - Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter J...

źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 22
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.

@Mega_Smieszek: aż szkoda, że później jeszcze zrobił skaczącego na kasę Hobbita, którego oglądać się już nie da xD

Chociaż może gdybym nie czytał książki to by mi się podobało, ale nie wiem. Jestem zniesmaczony jak krótką historię można rozmemłać na 3 filmy.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek polecam wersję 4K, bardzo dobrze wykonana. Ja zawsze uważam, że to jak z piramidami kosmici pomagali robić że wygląda lepiej niż obecne filmy i nikt nie potrafi tego przebić ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czekam na te Polowanie na Golluma w 2026 gdzie ma powrócić stara obsada
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: Tak jak dla moich rodziców takimi filmami "na święta" był Wołodyjowski czy Znachor, tak mam wrażenie, że dla mojego pokolenia (87) Władca Pierścieni to jest kanon i nie ma roku, gdzie sobie w rodzinie nie odświeżamy najpierw Hobbita, żeby się rozgrzać w uniwersum a potem Władcy w wersjach reżyserskich.
  • Odpowiedz
@Szczur_w_Koronie: Tyle bełkoczecie o tej cenzurze i woke, a to kapitalizm i korporacjonizm jest powodem tego że obecnie studia nie podejmują ryzyka a scenariusze piszą marketingowcy. Filmy przestały być dziełami sztuki, a stały się produktami w portfolio korporacji.
  • Odpowiedz
@Mega_Smieszek: w moim mieście powiatowym poszliśmy z gimnazialną klasą na to do kina, teraz już u mnie nie ma kina, nie ma gimnazium. ale nie szkodzi mam trylogię na bluray( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz