Wpis z mikrobloga

Ci pracodawcy to z chu... Spadli chyba. Przez koronawirusa straciłem pracę na magazynie. Od miesiąca dzwonię i wysyłam CV. Powiedzcie mi oszołomy kogo wy szukacie do pracy? Mam 30lat.Mam 10lat doświadczenia w pracy na magazynie, tyle samo lat doświadczenia w operowaniu wózkami, mam uprawnienia udt, wyższe wykształcenie. Widzę ogłoszenie, dzwonię to nie odbierają albo mówią żeby wysłać CV.oczywiscie nikt się nie odzywa. Po miesiącu pojawia się znowu takie same ogłoszenie że szukają magazyniera. Te ogłoszenia to są walki, żeby wyłudzić dane, czy co? Czy może wymaganie na magazyn macie takie że potrzebujecie 20letniego pracownika z40letnim stażem pracy, który będzie dopłacał za możliwość pracy. Jest mi przykro że we własnym kraju nie mogę znaleźć najprostszej pracy.
  • 376
@pmub uwazasz, ze zeby z magazynu przejscndo biura, to trzeba wchodzic w dupe? czy zle zrozumialem? duzo ludzi magazynie tak uwaza, ale to ten gorszy sort zawistnych pracownikow.
@Krrakowianin1906: Masz zablokowane wysyłanie wiadomości do siebie? Nie wiem czy zdołam pomóc, ale odezwę się na priv jak odblokujesz, może coś mi wpadnie w oko to Ci podeślę, bo na co dzień zajmuję się rekrutacją i też jestem z Krakowa.
@Krrakowianin1906: CV spływa zazwyczaj kosmiczna ilość i naprawdę biorąc pod uwagę codzienne obowiązki w pracy- ciężko się przez to szybko przebić. Winne są tu osoby, które wysyłają cv na pałę i oślep, serio, jest ich większość.
@Krrakowianin1906 mirki zapominają że na magazynie też ktoś musi pracować i w cywilizowanym świecie to jest wcale nie najgorsza robota. To w naszym bantustanie musisz być programistą albo dyrektorem żeby godnie żyć. Powodzenia w szukaniu. Myślę że jak ludzie otrzepią się z poświątecznego marazmu to temat ruszy z kopyta.
@tomekruslan: Ale skoro już wyjeżdżasz z "cywilizowanym światem" to wiedz, że w cywilizowanym świecie na produkcji nie pracują ludzie z wyższym wykształceniem.
To u nas się te gunwokierunki tak zdewaluowały, że często nie pozostaje nic innego tylko praca fizyczna mimo mgr lub inż..
@Krrakowianin1906 Mordo, krakowski rynek pracy jest teraz jednym wielkim memem

do lidla na kase nie biorą bo nie masz statusu studenta

KKM na kontrolera wymaga zdania egzaminu po 1 dniu nauki

staż na pozycji asystenta ds. Podcierania dupy - c minimum 5 lat doświadczenia w podcieraniu cudzej dupy

wieczny ghosting ze strony rekruterow, za niedługo zamiast "szanowny kierowniku rekrutacji" zacznę pisać TY #!$%@? POLSKA KUHWOOOOOOOOOO

Po x miesiącach szukania pracy i bycia