Wpis z mikrobloga

Ci pracodawcy to z chu... Spadli chyba. Przez koronawirusa straciłem pracę na magazynie. Od miesiąca dzwonię i wysyłam CV. Powiedzcie mi oszołomy kogo wy szukacie do pracy? Mam 30lat.Mam 10lat doświadczenia w pracy na magazynie, tyle samo lat doświadczenia w operowaniu wózkami, mam uprawnienia udt, wyższe wykształcenie. Widzę ogłoszenie, dzwonię to nie odbierają albo mówią żeby wysłać CV.oczywiscie nikt się nie odzywa. Po miesiącu pojawia się znowu takie same ogłoszenie że szukają magazyniera. Te ogłoszenia to są walki, żeby wyłudzić dane, czy co? Czy może wymaganie na magazyn macie takie że potrzebujecie 20letniego pracownika z40letnim stażem pracy, który będzie dopłacał za możliwość pracy. Jest mi przykro że we własnym kraju nie mogę znaleźć najprostszej pracy.
  • 376
jak już słyszę o podnoszeniu swoich kwalifikacji to od razu mam takie skojarzenia

@Niedzwiedzmin: To masz mały problem, odstaw wykop na trochę.

Możliwości jest sporo, każda branża jest otwarta na specjalistów
@veranoo słowo klucz, na specjalistów. Powiedz mi jak ktoś ma zostać specjalista w jakiejś dziedzinie która chłonie ludzi? Musząc pracować + wychowywać dzieci + robić zakupy + dbać o siebie + cała reszta którą każdy robi i nie zostaje czasu praktycznie nic?
@sMart19: 3 strony cv to zbyt duzo, chyba, ze high level management :)
@Krrakowianin1906: masz niespojne cv - magazynier, wyzsze wyksztalcenie, duze doswiadczenie w tym samym sektorze = wysokie oczekiwania u potencjalnie szybkie przejscie do konkurencji etc. Czemu magazyn, a nie cos zwiazanego ze studiami?
@ostiumUrethraeExternum: czyli jak ktos zwroci uwage na typ pracy ponizej potencjalu to od razu jest kategoryzowany jako ktos sprzedajacy swoje cialo? Wtf co wy
@Krrakowianin1906: Wyższe wykształcenie i magazyn? Przecież tam drzwiami i oknami walą ludzie po zawodówkach/podstawówkach i jeszcze pewnie 20 Ukraińców czeka w kolejce aż zwolni się stanowisko ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jest najczęściej prosto robota więc biorą każdego lepszego robola nie patrząc w ogóle na CV.
Pobierz Larsberg - @Krrakowianin1906: Wyższe wykształcenie i magazyn? Przecież tam drzwiami i...
źródło: comment_1610460550rqUuhjcl0y46gTT1aEnTfP.jpg
@Jankino Na wózkach? Zależy od firmy. Na dobrą sprawę 4k w Amazonie to nie jest jakiś wielki wysiłek. A Amazon teraz raczej #!$%@? płaci. W 3M jesteś w stanie 5k #!$%@?ć może z dwoma dniami nadgodzin.
@veranoo teraz przeglądam.vipok parę minut w przerwie od pracy bo bym zgłupiał bez tych 3-4-5m przerwy czasem.

Poza pracą: dziecko, wszystko co trzeba w domu ogarnąć, zakupy zrobić, zacząć znowu biegać bo przez odstawienie biegania przytyłem z 90 do 112 kur** w pół roku praktycznie. Jak wszystko skombisz to.nie zostaje nic na 30-50 minut serialu przed spaniem bo zdychasz i masz dość. A, no i budzisz się 1-2 razy w nocy do
@Niedzwiedzmin: Rozumiem, może jak trochę podrośnie będziesz miał więcej czasu. Jedyna opcja to trochę zaoszczędzić kasy i zrobić sobie przerwę, choć przy dziecku to nie realne. Powodzenia Mirek
@veranoo przyoszczedzam ile mogę, ale odkładając 200-300-400 miesięcznie nie zawojujesz świata ¯_(ツ)_/¯

Przerwę bym z chęcią zrobił i coś ogarnął, ale to trzeba mieć duuuze zaplecze finansowe.

Dzięki i trzymaj się tam, cokolwiek robisz.