Aktywne Wpisy
Extaco +2
W grudniu 2022 poznałem się z moją obecną (8 lat młodszą) dziewczyną na #badoo i od lutego 22 jesteśmy ze sobą i mieszkamy razem - wcześniej po 7-letnim związku, który był zupełnym niewypałem, to można to porównać do piekła i nieba(obecnie). Wpadliśmy na pomysł, żeby założyć sobie wspólnego instagrama, z którego zrobimy pamiętnik. Założyłem też tłiterka, gdzie będziemy mogli pisać tam jakieś swoje przemyślenia i odpowiedzi i mam dla was taką historię
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
W eksperymencie badającym ciemną materię udało się zaobserwować sygnał, który obecnie jest w trakcie wyjaśniania. Możliwym wyjaśnieniem jest m.in. zaobserwowanie cząstki ciemnej materii. Oczywiście, inne wyjaśnienia również są możliwe. Osobiście jestem jednak pełny nadziei, że udało dokonać się historycznego bezpośredniego odkrycia ciemnej materii. Oczywiście, jeśli to będzie zwykły szum to też się będę cieszył. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opis znaleziska: Badacze z XENON1T - eksperymentu poszukującego cząstek ciemnej materii - zaobserwowali nadmiarową ilość sygnałów. Jednym z wytłumaczeń może być cząstka ciemnej materii - np. aksjon. Niemniej, może to być jednak również wcześniej nieprzewidziany szum tła - w innym wypadku to rewolucyjna informacja.
P.S. Nie wiem czemu nie załadowało się do nagłówku znaleziska zdjęcie.
Polecam wszystkim zainteresowanym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#fizycznenowinkifakera -> nowinki fizyczne i nie tylko - do obserwowania lub czarnolistowania.( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nauka #fizyka #astronomia #astrofizyka #kosmos #wszechswiat #gruparatowaniapoziomu #swiatnauki #zainteresowania #ciekawostki #liganauki #ligamozgow
@Kamil212 @skunksior @kartofel @szwelx @ptbw @kossi01 @szczwany_wij @raffal88 @AssRock @Tarriken77 @mroczne_knowania @SiemaNagor @Ilmarinen @dwiekupy11 @0V3RD0S3 @Obruni @slawnymir @Lokietek97 @Ichaerbledd @wiedzmikolaj @kcewszystko @guanzi @johnybibulka @HolzHolz @arcy81 @emicehaael @NiezobowiazujacoDystyngowany_1 @anhero @Rnck @Szczegdan @Anmares @ZaklinaczPomaranczy @JagerMajster @Zolwi88 @Chmurus_cumulus @wojtelel @v3rt @Mk6ewe @Lokharam @ONGHi @SzanujeCzyNieSzanuje @Kuba_brr @fredi5055 @Metofif @Dawidinho8 @hauz @malomiekki @Szaa @nitek7777 @Sosnus @DizzyEgg @gag-82 @Lannistom @pendu1um @flex @szymski1 @Qwerty_ @Plateau88 @Nonan @Pita_Kraucz @Bastianek7 @WasNaKolanie @
Nie prowadzę już zapisów (można obserwować tag). Gdyby ktoś mimo wszystko chciał jednak być wołanym to niech mi da jakoś znać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
P.S. Przepraszam, jeśli zawołałem osoby wypisane. Piszę z innego niż zazwyczaj miejsca przez co nie mam całkiem aktualnej listy.
https://twitter.com/lbaudis/status/1273263913493245952
Trzeba zaznaczyć, że możliwymi wyjaśnieniami tych zdarzeń są:
1) Tło
2) Aksjon słoneczny - czyli cząstka mogąca wyjaśnić tzw. strong CP problem (nie
Komentarz usunięty przez autora