Wpis z mikrobloga

Jedna z nowszych, lepiej zrobionych i szerszych ścieżek rowerowych w Rzeszowie a byłem dziś świadkiem jak milicja rozganiała tam kolarzy cyborgów, bo przecież duma kolarza szosowego nie pozwala mu jeździć po ścieżce nawet tej gładkiej jak stół. Niestety bez mandatowo. GARDZE w opór. Ogólnie kiedy bym tam nie przejeżdżał to musi chociaż jeden dzban obok ścieżki jechać.
#rower #rzeszow #dzban #szosa
chosenon3 - Jedna z nowszych, lepiej zrobionych i szerszych ścieżek rowerowych w Rzes...

źródło: comment_1591887725OIs7av8W1SRosAPUy6Fd9L.jpg

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z pedalarzami się nie dogadasz.

"Ło kurła tu ludzie chodzą muszę zwolnić z 10/15kmh na swoim świetnym rowerze by powymijać. A to wjadę na droge, niech kierowcy hamują z 90 do 20, bo jestem tępym pedalem ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

Nawet na pasach nie potrafią przeprowadzić roweru tam gdzie powinni. Niektórym nawet szkoda ręki podnieść by zasygnalizować skręt.
Rozjezdzanie takich pedałów powinno być nagradzane.
  • Odpowiedz
Z pedalarzami się nie dogadasz.

"Ło kurła tu ludzie chodzą muszę zwolnić z 10/15kmh na swoim świetnym rowerze by powymijać. A to wjadę na droge, niech kierowcy hamują z 90 do 20, bo jestem tępym pedalem ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

Nawet na pasach nie potrafią przeprowadzić roweru tam gdzie powinni. Niektórym nawet szkoda ręki podnieść by zasygnalizować skręt.

Rozjezdzanie takich pedałów
  • Odpowiedz
Z pedalarzami się nie dogadasz. "Ło kurła tu ludzie chodzą muszę zwolnić z 10/15kmh na swoim świetnym rowerze by powymijać. A to wjadę na droge, niech kierowcy hamują z 90 do 20, bo jestem tępym pedalem ( ͡° ͜ʖ ͡°)" Nawet na pasach nie potrafią przeprowadzić roweru tam gdzie powinni. Niektórym nawet szkoda ręki podnieść by zasygnalizować skręt. Rozjezdzanie takich pedałów powinno być nagradzane. @InsanityMotion: Z
  • Odpowiedz
Niestety obecnie jest wysyp kolarzy poserow utrudniajacych jazde kierowcom, rower full carbon stroj za 3k i zadyszka po gorce w miescie - widok bezcenny.

@callisto: ACHHH CI KOLARZE BEZ LICENCJI

A z wykopków jak zwykle upust s----------a wyszedł xD Nawet koło kolarza nie stałem, ale trochę jeżdżę rowerem po mieście, poza i po lasach. Weź jeden z drugim posadź czasem dupę to zrozumiesz bolączkę tych p---------h ścieżek rowerowych. A ciągi
  • Odpowiedz
@InsanityMotion: innych slow juz nie ma? Pedalarze i pedalarze...
Prawda jest taka, jedynie znak zakazu wjazdu rowerów definitywnie zakazuje jazdy tychże po ulicy. 99% kierowców nie ma najmniejszego problemu by wyprzedzić kolarza/grupke i nic ich z tego powodu nie swędzi ani piecze. Ja mijam pieszych na ddr i tez nie dre japy, zwalniam, mijam, jade dalej. Zycie jest za krotkie na denerwowanie sie na randomowe osoby. Od wiosny mamy czas
  • Odpowiedz
@chosenon3 moja duma skończyła się kiedy wpadłem na chłopa elegancika na ścieżce pieszo rowerowej. Szkoda mi było biedaczyny bo najwyraźniej nie wiedział co się dzieje po zdarzeniu ( ja około 100kg wagi plus rower na solidnej stalowej ramie) on max 80kg xD
Dlatego wybieram jezdnię
L
  • Odpowiedz
@chosenon3: warto się zastanowić dlaczego te fale są właśnie na ciągu pieszo rowerowym. Otóż wgłębienie jest po to, żeby samochód zjeżdżając z drogi na posesję nie musiał pokonywać wysokiego krawężnika. Za to piesi i rowerzyści mogą chodzi po falowanej ścieżce. Dlaczego więc drogą dla aut nie może być pofalowana, a chodnik równy?
Idąc dalej do sedna problemu: w Polsce tak buduje się chodniki i drogi rowerowe, że są one wyniesione
  • Odpowiedz
@InsanityMotion: nie lubie ani slowa „pedalarze” ani „blachosmrody”. Powiedz mi, ile razy dziennie wleczesz sie za rowerzystą dłużej niż 30 sekund? Miałeś wogóle taką sytuację w tym roku? Ścieżki to nic innego jak próba separowania niechronionych uczestników ruchu od tych, którzy są najczęstszymi sprawcami wypadków z udziałem rowerzystow - czyli kierowców samochodów. Dziś jest ścieżka - jutro będą remontować chodnik i jej nie będzie - zmieni to cokolwiek? Wtedy już
  • Odpowiedz
@InsanityMotion: statystyki wypadków z udziałem rowerzystów: https://warszawa.naszemiasto.pl/rowerzysci-warszawa-rosnie-liczba-wypadkow-z-udzialem/ar/c16-5119823

Widze ze piszesz o jednym, ja o drugim. Podaj mi najczestsze przyczyny zatorów drogowych z ounktu widzenia kierowcy zawodowego i jak wysoko znajduja sie na tej liscie „rowerzysci nie korzystajacy ze sciezek rowerowych”. Przykladasz wielka wage do malego problemu w skali transportu drogowego, i do tego ciagle zmierzam. Tak, kolarze powinni korzystac z drog dla rowerow. Nie, drogi te nie sa bezpieczniejsze niz
  • Odpowiedz
@lukaszzz
Dobrze że znasz wszystkich warszawiaków. Znowu pan madrala się wlaczyl, albo się w ogóle nie wyłączył. Więc teraz jest prawo do łamania I nie do łamania. Zabawne, bo kanibal może jeść z głodu, gdyż jego rodzina głoduje, co jest dużo większy problemem niż pedalarz z gałązka na ścieżkę rowerowej :) żyj w swoim świecie. W londynie też była konkretna wojna jak smieciarka cofajac potracila rowerzystke która postanowiła sobie p-----------c na
  • Odpowiedz