Wpis z mikrobloga

Jedna z nowszych, lepiej zrobionych i szerszych ścieżek rowerowych w Rzeszowie a byłem dziś świadkiem jak milicja rozganiała tam kolarzy cyborgów, bo przecież duma kolarza szosowego nie pozwala mu jeździć po ścieżce nawet tej gładkiej jak stół. Niestety bez mandatowo. GARDZE w opór. Ogólnie kiedy bym tam nie przejeżdżał to musi chociaż jeden dzban obok ścieżki jechać.
#rower #rzeszow #dzban #szosa
chosenon3 - Jedna z nowszych, lepiej zrobionych i szerszych ścieżek rowerowych w Rzes...

źródło: comment_1591887725OIs7av8W1SRosAPUy6Fd9L.jpg

Pobierz
  • 167
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wogx: porównanie z progami zwalniającymi i komfortem kierowców to mistrzostwo.
Jeśli tak bardzo męczące jest napędzanie roweru siłą swoich mięśni to może po prostu taka osoba nie powinna jeździć rowerem bo się po prostu do tego nie nadaje albo nie wie na czym właśnie polega jazda rowerem.
Pogarda dla osób które mają ścieżkę rowerową do własnej dyspozycji a mimo to wola ryzykować zdrowie i życie jeżdżąc ulicą
  • Odpowiedz
@Ashby: Wydaje mi się, że ludzie dążą do ułatwiania sobie życia ¯\_(ツ)_/¯ jeśli możesz i chcesz przejechać 30 km męcząc się tak, jakbyś przejechał 50, to proszę bardzo, nie bronię. Kierowcy zazwyczaj nie mają problemu z wyprzedzaniem na ciągłej, a mechanizm w obu przypadkach jest taki sam - kompensujesz sobie stratę czasu i zasobów działaniem nie do końca zgodnym z prawem
  • Odpowiedz
@chosenon3: Ciągle mnie zastanawia jedna rzecz i jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Jaki problem w bezpiecznym wyprzedzeniu rowerzysty widzi kierowca gdy tego problemu nie widzi w wyprzedzaniu traktora, koparki, śmieciarki itp? Prędkości podobne, lepsza widoczność. Nie potrafię tego pojąć
  • Odpowiedz
@micelangeloB: To że traktora, koparki, śmieciarki kierowca nie ma możliwości wyprzedzać ,,na trzeciego". Nigdy nie zdarzyła ci się sytuacja, że z naprzeciwko samochód był już na twojej "wysokości" A kierowca z tyłu w tym czasie chciał się przecisnąć między wami?
  • Odpowiedz
@chosenon3: pro trenuja poza miastem czesto w innym kraju. Jan Urlich zapoczatkowal mode na treningi np w Bulgarii gdzie sa dobre warunki i duzo taniej niz w Hiszpanii. Niestety obecnie jest wysyp kolarzy poserow utrudniajacych jazde kierowcom, rower full carbon stroj za 3k i zadyszka po gorce w miescie - widok bezcenny.
  • Odpowiedz
@chosenon3: Co? :D Winisz rowerzystów, za to że część tych baranów nawet na drogach nie powinno być? Ja chyba mieszkam w jakiejś bardziej cywilizowanej części kraju bo u mnie widok rowerzysty nikogo nie gorszy i wyprzedzanie innych uczestników ruchy nie sprawia problemu i ludzie nie dostają sraczki jak muszą poczekać pół minuty żeby wyprzedzić innego uczestnika ruchu. Badania psychologiczne dla kierowców powinny być obligatoryjne przed wydaniem uprawnień. Problemem na drogach
  • Odpowiedz
@micelangeloB: Przeczytałbyś przynajmniej temat jak zaczynasz brać udział w dyskusji i insynuujesz mi jakieś dziwne rzeczy. Nie wypowiadałbym się tak żwawo za twoją część cywilizowanej części kraju, bo gwarantuje, że byś się zdziwił. Piszesz do mnie jakbym miał pretensje do kogoś kto jeździ przepisowo, a tak nie jest.
  • Odpowiedz
przecież ta ścieżka jest nierówna jak fale dunaju xD poza tym to jest ciąg pieszo-rowerowy, powodzenia w manewrowaniu między ludźmi przy prędkości 30km/h+

@Im_from_alaska: Jak chcesz jechać szybciej na rowerze, to zapraszam na tor wyścigowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak każdy pedalarz jeżdżący na szosie na wszystko narzeka - fale na ddr, auta na jezdni... To może czas na wybudowanie tor wyścigowego, a nie utrudnianie innym
  • Odpowiedz
@chosenon3: A o ile się pomyliłem? 200 czy 1000 metrów? U nas nie buduje się prawdziwych ciągów rowerowych tylko takie pierdy jak UE sypnie groszem na remont ulicy. Stąd śmiałe założenie, że i tu jest taki sam przypadek. Ile rowerzyście zajmie przejechanie tego odcinka?
  • Odpowiedz