Wpis z mikrobloga

Dojeżdżam sobie codziennie drogą krajową do pracy (~20 km). Naturalnie mijam setki kierowców, zdarzają się tacy, którzy zapomną włączyć świateł - a że w koło szarówka, to zawsze mignę długimi, żeby obudzić zaspanych :)

Faceci zawsze podniosą rękę, podziękują i szybko włączą światła... a baby? xD

Zapatrzone w drogę, w ogóle nie kumają o co chodzi - ciemno na drodze a baba jedzie bez świateł i nie widzi, że jakoś ciemno przed autem xD

Dla mnie to jest w ogóle kosmos, że kobiety mają taki problem z jeżdżeniem. Ostatnio zabrałem się z jednym różowym z pracy (bo mieszkamy obok siebie a ja swoje auto miałem u mechanika) - to różowy jadąc 90 km/h krajówką nie wrzucała biegu wyższego niż 4 w Micrze 1.2 bo "nie potrzeba" xD

Inny różowy - mamy z pracy wyjazd, pod górkę i od razu trzeba skręcić w lewo lub prawo. Co zrobił różowy jak wyjeżdżał? Dał gaz w p---ę przy maksymalnie skręconych kołach i wylądował na ogrodzeniu. Przez 2 tygodnie auto u mechanika po tej akcji stało xDDDD

#rozowepaski #pracbaza #kierowcy #drogi #polskiedrogi
blunch - Dojeżdżam sobie codziennie drogą krajową do pracy (~20 km). Naturalnie mijam...

źródło: comment_WazZrmArTLjpr67sqbyz6OUbh3FsI7a8.jpg

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blunch: Typowo, ja już sie nauczylem by babom i starym ludziom nie mrugać bo szkoda zarówek skoro i tak wiem że u mnie widać kiedy wlącze dlugie (bo w niektórych autach czasem to wyglada jakby ktos wjechal w lekką dziure i wtedy jest niepewność). Ogolnie moja mama jest typową babą za kółkiem (ma juz zaliczone spalone sprzęgło ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) to jakis czas temu
  • Odpowiedz
@blunch: Mam to samo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mrugnę gościowi to albo podziękuje albo nie, ale zapali zawsze. A baba? Baba nie widzi nawet że mrugnąłem- zero reakcji.
  • Odpowiedz
@blunch: może to wynika z tego, że w większości miałam kontakt z facetami i jakoś środowisko takich tępych pip mnie ominęło XD ale nie żałuję, jedyne co to zacznę większą uwage zwracać na drodze XD

@Asfalt_Drobiowy: oczywiście, że nie jestem taka jak inne, przecież jestem SOBĄ więc jestem INNA XDDDDD
  • Odpowiedz
@blunch: No widzisz, ja się wychowałam w małym mieście na podlasiu, tutaj często tak to wygląda, nawet znajome same to powielaja na zasadzie "ja to tam elektroniki i samochodów się nie dotykam, mam chłopa od tego bo oni są od takich rzeczy, ja wolę sprzątać i gotowac" xd Ja jeżdżąc nie bałam się, że spowoduje wypadek tylko tego, że ktoś będzie buczal KWII BABA ZA KÓŁKIEM DO GARÓW A NIE"
  • Odpowiedz
  • 7
@BajerOp to samo się tyczy telefonów. Od razu wiadomo że pewnie ekran wymieniany bo upadł. Porysowane w pi&%u bo przecież wiecznie się w torebce kotluje z tysiącem innych rzeczy. Bateria zajechana jak koń po westernie... XD
  • Odpowiedz
  • 6
@Shaggy_dg mówiłem to ostatnio różowemu że tak jest to mi odpowiedziała że za co mają dziękować ( ͡ ͜ʖ ͡)..... Już ją wyedukowalem ( )
  • Odpowiedz
@EdekMoczygeba:
Mąż zauważył, że żona obcina kiełbasę z obu stron przed smażeniem.
- Czemu tak robisz? - pyta.
- Nie wiem, moja mama tak robiła.
Dzwonią do teściowej.
- Obcinałam, bo twoja babcia
  • Odpowiedz