Wpis z mikrobloga

Dojeżdżam sobie codziennie drogą krajową do pracy (~20 km). Naturalnie mijam setki kierowców, zdarzają się tacy, którzy zapomną włączyć świateł - a że w koło szarówka, to zawsze mignę długimi, żeby obudzić zaspanych :)

Faceci zawsze podniosą rękę, podziękują i szybko włączą światła... a baby? xD

Zapatrzone w drogę, w ogóle nie kumają o co chodzi - ciemno na drodze a baba jedzie bez świateł i nie widzi, że jakoś ciemno przed autem xD

Dla mnie to jest w ogóle kosmos, że kobiety mają taki problem z jeżdżeniem. Ostatnio zabrałem się z jednym różowym z pracy (bo mieszkamy obok siebie a ja swoje auto miałem u mechanika) - to różowy jadąc 90 km/h krajówką nie wrzucała biegu wyższego niż 4 w Micrze 1.2 bo "nie potrzeba" xD

Inny różowy - mamy z pracy wyjazd, pod górkę i od razu trzeba skręcić w lewo lub prawo. Co zrobił różowy jak wyjeżdżał? Dał gaz w p---ę przy maksymalnie skręconych kołach i wylądował na ogrodzeniu. Przez 2 tygodnie auto u mechanika po tej akcji stało xDDDD

#rozowepaski #pracbaza #kierowcy #drogi #polskiedrogi
blunch - Dojeżdżam sobie codziennie drogą krajową do pracy (~20 km). Naturalnie mijam...

źródło: comment_WazZrmArTLjpr67sqbyz6OUbh3FsI7a8.jpg

Pobierz
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EdekMoczygeba: W pewnej rodzinie Mama wraz z Córką przyrządzały pieczeń. Mama obcinała końce mięsa przez pieczeniem, robiła to zawsze. Zaciekawiona tym rytuałem córka zapytała
- Mamo dlaczego obcinasz końce pieczeni?
- Hmm, nie wiem Córciu, moja Mama zawsze tak robiła, więc i ja tak robię. To ciekawe pytanie, może pójdziemy do mojej Mamy i zapytamy.
Poszły więc. I znowu pytanie
- Mamo, Babciu dlaczego zawsze obcinałaś końce mięsa na pieczeń?
- Hmm, nie wiem Córciu, Wnusiu, moja Mama tak zawsze robiła, może
  • Odpowiedz
@Shaggy_dg: za każdym j-----m razem. 100% typów dziękuje, kobiet może 10%. raczej nie wynika to z niewiedzy, bo te starsze madki jednak ileś tam lat już jeżdżą na drogach, tylko z przeświadczenia, że madce polce się należy wszystko i jest to oczywista oczywistość, że gwiazda zostanie wpuszczona
takitutej - @Shaggy_dg: za każdym j-----m razem. 100% typów dziękuje, kobiet może 10%...
  • Odpowiedz
@robaczek147: dokładnie, podobnie w supermarkecie, p--------e ci swój wózek z zakupami na środku alejki w supermarkecie że ludzie nie mogą przejechać i sobie pójdzie w p---u. Dlatego wole dźwigać swoje zakupy w torbach niż brać wózek i manewrować na każdej alejce.
  • Odpowiedz
@blunch: Facet potrafi do tego śpiewać, myśleć o tym co zje na obiad i jedną ręka grać na kierownico-perkusji.

Ból d--y różowej o kierownico-perkusje, za każdym zagranym razem!
  • Odpowiedz
@blunch: jak zawsze z facetami: zachowa się taki jak normalny człowiek to trzeba mu za to dziękować.
Kurcze, za normalną jazdę, wpuszczanie na suwak, zachowanie zwyczajnego RIGCZu? Są takie sytuacje, że faktycznie może wypada podziękować, ale chyba jednak lepiej skupiać się na jeździe, drodze. Bez kurde przesady..

Czytając ten post niemal słyszę, jak OP klaszcze pilotowi przy lądowaniu samolotu.
  • Odpowiedz
chyba jednak lepiej skupiać się na jeździe

@Masiv: Sorry ziomek, wiem, że wypada białorycerzyć, ale nawet różowepaski w tym wpisie przyznają, że baby z prowadzeniem samochodu niewiele mają wspólnego.

Absolutnie im nie umniejszam, ale tak jak faceci mają problem z kolorami i zapachami, tak kobiety mają problem z jazdą samochodem.
  • Odpowiedz
@blunch: może one same, ale to nie mówi nic o całej reszcie bab - więc mówią same za siebie. Ja mam z kolei bardzo negatywne wrażenia dotyczące jazdy niebieskich pasków i masy niebezpiecznych sytuacji spowodowanych przez arogancję, przeświadczenie o racji i "należy mi się" i "zasady mnie nie dotyczą". I jeżdżę już ze 20 lat codziennie i mogę z całą pewnością stwierdzić, że to faceci są zakałą dróg i mają
  • Odpowiedz
Wołam @lezkaniebieska z Twojego tematu, który miał przedstawiać która płeć nie umie przyznawać się do błędów. Akurat taki wątek skojarzony, kilka komentarzy o egoizmie na drodze, mi się należy, brak rozwoju bo nie przyznam się do winy i inne tego typu. Jak w relacjach ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
Na stacje nie pojedzie, opon nie napompuje, plynu do spryskiwaczy nie sprawdzi.

@stormkiss: facet (ten prawdziwy) nikogo o pomoc nie poprosi, bo przecież wszystko sam umie (a większość umie najlepiej). Więc nie wie jaka to wygoda i ile oszczędzonego czasu i wysiłku wysługiwać się innymi udając głupka.
  • Odpowiedz
@mecenas_z_piaseczna Co ty p--------z? Kobiety bardziej obstukują samochody, jak chłop walnie to już szkoda całkowita (nie, nie chwalę się tym), silnik to samo, bo większość kobiet męczy ten silnik na niskich obrotach, a w zawieszeniu to różnica jest ogromna, zawsze jak widzę, że ktoś nie omija dziury lub przed nią nie zwalnia, albo przy skręcaniu najeżdża na krawężnik to jest to kobieta. Po prostu taka jest prawda, mężczyźni robią to z
  • Odpowiedz