Aktywne Wpisy
Jarek_P +436
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ogólnie sama rozprawa trwała z 10 min. Dość nieprzyjemna bo musialem odpowiadać na pytania kiedy ostatni raz spałem z żoną tak samo jak ona i jej kochanek, który był powołany w roli świadka.
Wychowywac jak swoje nie zamierzam (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Dziękuje wszystkim za słowa otuchy bo mimo, że to miała byc formalność to jednak stres byl mocny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#jatheksierozwodzi #zwiazki #wygryw #oswiadczenie
@fir3fly: jak najbardziej państwu zależy na zrównaniu stanu faktycznego ze stanem prawnym, wynika to zarowno z konstytucji jak i z ustaw szczególnych (w tym prawa o aktach stanu cywilnego) .
@XpedobearX: Tak samo jak nikt nikomu nie zabrania domagać się 13 zł brutto za godzinę i godziwych warunków pracy, więc po co jakieś pensje minimalne i prawa pracownicze?
Komentarz usunięty przez autora
@Lawrence_z_Arabii: Bo to prawo już posiadasz i niepotrzebna jest dodatkowa regulacja z portfela podatnika? W jaki sposób to się odnosi również do kosztu wypłaty 500+?
Taki pomysł nie ma szans przejść z innego względu. Mianowicie z takiego, że KRO był tworzony zgodnie z duchem dobra dziecka i trwałości rodziny. Moim zdaniem ustawodawca nie przykłada koniecznie takiej wagi do
@terwer358: A może tak kto jest chętny niech sobie zabuli za swoje fanaberie dwa koła jeśli nie ma pewności czy go jego własna partnerka nie zrobiła w rogi bo a nuż oszczędzi jednego na tysiąc czy dziesięć tysięcy ojców (nie znam statystyk i są pewnie tej skali).
Może jeszcze państwowo finansowane badania techniczne
DAR milosci w postaci bekarta?
Ja p------e
Z moich wcześniejszych komentarzy można chyba wywnioskować, że nie jestem zwolennikiem obecnego stanu prawnego, a mogę sobie podywagować. I tak ani moje, ani innych pomysły nie zostaną wcielone w życie.
Peace & love
@wiewior_s: On walczył o ustalenie, że to dziecko jego żony i jej kochanka.
Ja zamiast powszechnych badań dna postulowałbym zniesienie terminów do zaprzeczenia ojcostwa, albo o zmianę brzmienia przepisu: "Mąż matki może wytoczyć powództwo o zaprzeczenie ojcostwa w ciągu sześciu miesięcy od dnia, w którym dowiedział się o urodzeniu dziecka przez żonę, nie
Komentarz usunięty przez autora
Gratulacje!
Za stary jestem zeby aie bawic w wyczuwanie emocji z tekstu. Dla mnie cos jest biale albo czarne. Nie ma nic posrednio.