Aktywne Wpisy
ramotka +27
Jak na to mówicie?
#glupiewykopowezabawy
#glupiewykopowezabawy
Jak to nazywacie?
- Smoktasy 8.8% (52)
- Siuśki 51.0% (302)
- Susańce 10.0% (59)
- Ćmokańce 30.2% (179)
iErdo +50
Czemu ludzie tak pchają się w aneksy kuchenne w salonie? xd Jedyny, JEDYNY plus to zyskujemy ze 3 metry na ściance działowej, ale poza tym to same minusy. Zapachy z kuchni lecą ci do pokoju, gdzie chcesz poleżeć, w przypadku par / kilku osób dochodzi hałas, po gotowaniu zostaje ci syf w kuchni, widoczny kompletnie z salonu, jakby, nie rozumiem co ludzie w tym widzą, kuchnia tylko oddzielnie
#mieszkaniedeweloperskie #
#mieszkaniedeweloperskie #
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem. Poszło zgłoszenie do UOKiK. Już po pół roku dostałem odpowiedź:
"Szanowny Panie,
odpowiadając na skargę dotyczącą wyrobu: przewód zasilający do komputera
TG56656, Departament Nadzoru Rynku Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
informuje, że przeprowadził czynności wyjaśniające. W ich wyniku ustalono, że importer
wyrobu (Trademill 2 sp. z o.o.) nie prowadzi obecnie działalności gospodarczej pod adresem
wskazanym w Krajowym Rejestrze Sądowym, co uniemożliwiło przeprowadzenie kontroli
przez Inspekcję Handlową. Jednocześnie poinformowano zidentyfikowanych dystrybutorów
o zagrożeniu jakie stwarza wyrób i wskazano im działania jakie powinni podjąć. W związku
z tym, informujemy o zamknięciu sprawy w trybie administracyjnym. "
I tyle w temacie. Dowolne g---o można spokojnie importować i sprzedawać bez obaw, trzeba tylko zadbać, by adres rejestrowy spółki nie wskazywał na rzeczywistą lokalizację biznesu i włos nikomu z głowy nie spadnie.
#elektronika #elektryka
Komentarz usunięty przez autora
https://allegro.pl/produkt/kabel-zasilajacy-do-komputera-pc-monitora-1-8m-h05vv-f-3g0-75mm2-c2abbae6-ab7b-4fb0-b161-08a2bb67eb18
Obecnie wystawiając na allegro z automatu jesteś przypisywany do odpowiedniego SKU (w sensie, że musisz podać albo wybrać z listy) i twoja oferta trafia do konkretnej grupy sprzedających ten właśnie przedmiot. Więc oczywiście możesz
@Jarek_P: Wałki się kręcą:
Ja jestem kablowym zboczeńcem i kupuje najlepsze, polskie kable w poliuretanie które najpewniej przeżyją mnie
Hej, dziękuję za to że walczysz, to Ty jesteś #gruparatowaniapoziomu
@DywanTv: po pierwsze: ten przewód się błyskawicznie zepsuje. Żyły wykonane z żelaza się połamią przy częstym przeginaniu tego przewodu, w oryginalnym poście też było zdjęcie bolca wtyczki, który był rurką z blaszki cieńszej, niż ta w puszce od piwa.
Po drugie: brak przewodu ochronnego, popularnie zwanego uziemieniem. Czyli brak istotnego zabezpieczenia przeciwporażeniowego. W urządzeniach wykonanych tak, że tego połączenia wymagają (czyli np. większość komputerów "blaszaków")
@DywanTv: weź magnes, nawet taki z pamiątką z wakacji z lodówki i sprawdź, czy do kabla się przykleja. jeśli tak, kabel lepiej wyrzuć.
Masz omomierz? To sprawdź, czy styk ochronny wtyczki ma połączenie z środkową dziurą wtyku na drugim końcu kabla. Jeśli nie ma - kabel wyrzuć.