Aktywne Wpisy
LaurenceFass +221
Dzietność 1.1 w Polsce.
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
CH3j +411
Czekacie na sezon 2?
Czekacie na sezon 2?
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior księgowa w korpo - 10k netto
- audytorka finansowa - 12k netto
- HRka - 8k netto
- fryzjerka (własny salon) - 30k (przed podatkami)
- magazynier - 6k netto
- spawacz - 13k netto
- kierowca tira międzynarodówka 200h (DG) - 16k netto po podatkach
- fizjoterapeuta (DG) - 20k netto po podatkach
- trener personalny (DG) - 13k netto po podatkach
- doradca finansowy (DG) - 20k netto po podatkach
- barber u kogoś (DG) - 10k netto po podatkach
- hydraulik (własne DG) - 30k po podaktach
Wszyscy mieszkają w dużych miastach lub kilkanaście kilometrów od dużego miasta. Realna średnia czy też mediana w naszym kraju wynosi minimum 10 000 na rękę. Przyjmijcie to do swojej świadomości.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Kotouak: xDDDDDDDDDDDD
Nawet brutto tyle nie ma.
XD
i cała reszta tych zarobków to sranie w banie xD
z d--y wziąłeś te dane czy wylosowałeś te liczby? xD
@nad__czlowiek: ja też pracuję "w takim IT" i nie macie :D Ty możesz mieć, ja mogę mieć. Ale to nie jest średnia w IT.
- wędkarz sportowy (umowa zlecenie) - 11k netto
- specjalistka ds. obsługi ekspresu do kawy w korpo (DG) - 8k netto
- specjalista ds. marketingu sieciowego (DG) - 15k netto
- senior manager ds. planowania wyjazdów integracyjnych (UOP) - 12k netto
@nad__czlowiek: Myślałem, że więcej.
Uważacie, że senior w korpofinansach w mieście top5 nie zarobi 15k brutto?