Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 202
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalo94: to pojęcie używane zwłaszcza przez wegetarian na normalne osoby. wiem że jestem wszystkożercą. to skrót myślowy. nie ma w języku polskim chyba słowa na osobę, która je mięso
  • Odpowiedz
@BongoBong: OK teza lewactwa: "Nie wolno zabijać zwierząt bo one też czuja i hudur żryj gruz i nie możesz decydować o ich losie"

To samo lewactwo: "No skoro matka chce to może robić aborcje c--j z gówienkiem to jej ciało i ona decyduje"
Tu już mamy hipokryzję po raz pierwszy

To samo lewactwo:
  • Odpowiedz
@Chodtok: Pod względem wartości ich życia. Czyje życie cenisz sobie bardziej, przedstawiciela bardziej rozwiniętego i cywilizowanego gatunku, która posiadają jakąś tam moralność i może dokonać świadomego wyboru, czy bezrozumne stworzenie, które nie rozumie co się do niego mówi?
  • Odpowiedz
Rośliny też mogą mieć uczucia

@printf: Nie mogą, bo nie mają mózgu ani w ogóle układu nerwowego, ale nie oczekuję od Ciebie tak wyszukanej wiedzy.

Niech 20% vege będą to ideowcy to jestem w stanie się założyć ze 80% robi to by być cool na facebooku szukając w ten sposób aprobaty bądź chcą się
  • Odpowiedz
@printf: Tak jak powiedziałem aborcję mogę zrozumieć, więc się do niej nie odnoszę.

Dlaczego przyjmujesz założenie zgody wobec każdej formy eutanazji. Osoby z demencją czy chorobą umysłową raczej się na nią nie łapią. Ja pytam dlaczego lewak-wegetarianin miałby być przeciwny eutanazji na którą człowiek sam się decyduje.

Czyj świat niby zawalasz? Każdy zdaje sobie sprawę, że podejście do zabijania konkretnych gatunków zwierząt wynika z takiej, bądź innej kultury. I cała krytyka jest
  • Odpowiedz
@Adrian00: w obecnych czasach większość ludzi może zaspokoić głód na milion innych sposobów
zjedzenie zwierzęcia jest więc zachcianką
co daje człowiekowi prawo do mordowania żywej istoty z powodu zachcianki?
  • Odpowiedz
@Holiday: Jak nie widzisz różnicy między ubojem krowy czy świni dla jedzenia a zabiciem psa, to wyruchaj swoją siostrę czy matkę, przecież to są kobiety jak każde inne.
  • Odpowiedz
Nie mogą, bo nie mają mózgu ani w ogóle układu nerwowego, ale nie oczekuję od Ciebie tak wyszukanej wiedzy.

@spatsi: To że nie maja mózgu nie jest żadnym dowodem...
  • Odpowiedz
@Chodtok:

w obecnych czasach większość ludzi może zaspokoić głód na milion innych sposobów

zjedzenie zwierzęcia jest więc zachcianką

może ale nie
  • Odpowiedz
@spatsi: > Dlaczego zabicie zwierzęcia dla przyjemności zabijania jest p------e, ale zabicie go dla przyjemności szamania jego ciała jest już ok?<

A zabicie komara albo karalucha gdzie zakwalifikujesz?
  • Odpowiedz
To że nie maja mózgu nie jest żadnym dowodem...

@printf: Dla ciebie nic nie jest dowodem, bo zawsze możesz sobie przybrać idiotyczne założenie. Na przykład takie, że do czucia bólu w ogóle nie trzeba mieć układu nerwowego, czy mózgu.

To jest tak idiotyczne, że aż żal czytać.
  • Odpowiedz