Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 202
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ponuras: wegetarianska jest lepsza niz jedzenie miesa, ale najlepsza jest weganska zwlaszcza patrzac na ostatnie badania dotyczace podazy jajek kurzych w diecie
  • Odpowiedz
@maze: masz może wełniane skarpety? Albo skórzane buciki czy kurtkę? To wtedy całe to wege strzelił bo wege nakazuje wyeliminowanie ze swojego życia produktów prze których produkcji zabijano zwierzęta.
  • Odpowiedz
@spatsi:
@maze: Jeśli mowa o przemyśle hodowlanym i jego negatywnych następstwach, to mogę się zgodzić. Pamiętajcie jednak, że tematem dyskusji jest tzw. hipokryzja.
Za dużo offtopicu.
  • Odpowiedz
@przemeklif: pestycydów się jakoś mniej obawiam niż gównianego mięsa, które się teraz wydaje. Poza tym mikroelementy zawarte w warzywach i to w jakich ilościach je jem takie pestycydy to sobie w---------ą nosem.
Nie masz elementralnej wiedzy z zakresu dietetyki, więc zamilcz i przestań pajacować. Możesz sobie opracowanie kolegi z tagu mikrokoksy poczytać o pestycydach.

http://www.damianparol.com/pestycydy/ POLECAM BO P--------Z BZDURY XD

Jeszcze jakieś pytania?
  • Odpowiedz
@maze: Brak, bo i dyskusji nie ma sensu dalej ciagnac. Wracajac do sedna, dla mnie cale porownanie tego psa i zabijania zwierzat to zwykle k-------e logiki. Rozumiem ze bedac wege jestes w stanie zapewnic sobie całe zapotrzebowanie dla organizmu, ale łapanie sie sterydow w mięsie to wlasnie to samo jak moje łapanie sie pestycydow w warzywach, po to własnie to napisałem. Nie każdy szamie sklepowe żarcie. Dyskredytujesz jedzenie miesa na
  • Odpowiedz
@maze: Jestem swiadom tego jakie są warunki na fermach dlatego nie tocze tu dyskusji o jakosci samego jedzenia z takich miejsc, bo możnaby sie załamać, a o ogóle mięsa. 60 jaj tygodniowo? Też bym został wege po czymś takim :P
  • Odpowiedz