- 8
Nie wiem jeszcze czy jest się czym chwalić, ale nastawiłem do kiszenia zielone szparagi. Co prawda użyłem gotowej mieszanki do kiszenia, ale po dwóch dniach proces fermentacji ruszył i trzeba było rozszczelnić by słoik nie wybuchł. Po zapachu powinny się zakisić jak dobre kiszone. Zdjęcie zaraz po zalaniu solanką. Na następny weekend powinny być gotowe do pierwszego próbowania.
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
- 24
Na d-------e białkowe dla huopa: fasola, ciecierzyca, CUMkurydza, kurczak. Wszystko w sosie z TOMATA OWOCU ŻYWOTA JEGO
#jedzenie #jedzzwykopem #gotowanie #gotujzwykopem #foodporn #przegryw
#jedzenie #jedzzwykopem #gotowanie #gotujzwykopem #foodporn #przegryw
mac666 via Wykop
- 0
@HuopWsiowy: jadłbym
- 6
Robię lemon meringue pie 🍰 a na wszelki wypadek cząsteczka z cynamonem jakby nie wyszło 🥯
Oczywiście przyniosę jutro do kolegów z #pracbaza ☺️
#gotujzwykopem #rozowepaski
Oczywiście przyniosę jutro do kolegów z #pracbaza ☺️
#gotujzwykopem #rozowepaski
Skąd bierzecie pomysły na obiady? Jakieś kanały na YT, książki? #gotujzwykopem #kiciochpyta
mac666 via Wykop
- 1
@stuparevic: z różnych źródeł. Książki, youtube, to co gdzieś zjadlem, potrawy wyniesione z domu, a nawet audycja w radio. Albo patrzę co jest w lodówce i szufladach żeby sie nic nie zmarnowalo. Warto też korzystać z sezonowych warzyw u owoców.
- 15
Makaron orecchiette w sosie z pomidorow, włoskiej kielbaski salsiccia, wina i pietruszki.
#gotujzwykopem #makaron #kuchniawloska #wlochy
#gotujzwykopem #makaron #kuchniawloska #wlochy
mac666 via Wykop
- 0
@sberatel: spoko, spoko. Było tego cały gar.
mac666 via Wykop
- 1
@Rauhvin: przepis urlopowy, więc trzeba sobie dostosować na nasze polskie warunki
- 1 średnia cebula czerwona
- 4 nieduże ząbki czosnku (tu miałem młody czosnek)
- Oliwa
- salsiccia fresca ok. 350-400 g
- pomidory koktajlowe takie większe podłużne ok
- 1 średnia cebula czerwona
- 4 nieduże ząbki czosnku (tu miałem młody czosnek)
- Oliwa
- salsiccia fresca ok. 350-400 g
- pomidory koktajlowe takie większe podłużne ok
mac666 via Wykop
- 0
@Desire22: tu w restauracjach dają mniejsze porcje makaronu
mac666 via Wykop
- 0
U nas w kraju to tylko sklepy internetowe z produktami włoskimi, chociaż raz mi się udało kupić w biedronce. To jest taka wloska surowa kiełbasa, która zastępują czasem mięso mielone.
Spokojnie zamień to na mięso mielone takie średnio zmielone lub nawet polską białą surową kiełbasę (tylko dobrze żeby nie była namajerankowa mocno) . Możesz ewentualnie zaopatrzeć się w nasiona kopru włoskiego, bo ta kiełbasa jest zwykle nią doprawiana. Generalnie to jest świetna
Spokojnie zamień to na mięso mielone takie średnio zmielone lub nawet polską białą surową kiełbasę (tylko dobrze żeby nie była namajerankowa mocno) . Możesz ewentualnie zaopatrzeć się w nasiona kopru włoskiego, bo ta kiełbasa jest zwykle nią doprawiana. Generalnie to jest świetna
- 21
Podejście do pieczonego boczku rolowanego! Są jest ciekawa co mi z tego wyjdzie
#kuchniamoll #gotujzwykopem #jedzenie i trochę #wedlinydomowe
#kuchniamoll #gotujzwykopem #jedzenie i trochę #wedlinydomowe
- 0
da się ocet spirytusowy zamienić jakimś innym żeby nie było dużej różnicy w smaku w jajkach po turecku?
#gotowanie #jajkapoturecku #gotujzwykopem
#gotowanie #jajkapoturecku #gotujzwykopem
mac666 via Wykop
- 3
@mmmod: a czy ocet nie ma pomóc jedynie w gotowaniu jajka?
mac666 via Wykop
- 1
@mmmod: ja używam sposobu, że wybijam jajka do miski i dodaję ocet do tego. Nie ma znaczenia jaki. Potem wrzucam na wrzątek. Obczaj na YouTubie jajka po turecku Pasacala Brodnickiego, tam tlumaczy jak to zrobić, bo nie chce mi się pisać.
- 99
Mame dla chuopa coś takiego kupiła. Jest 9 pojemników na przyprawy, co byście tam wsypali. Oprócz soli i pieprzu. Spucha też odpada
Moje pomysły to tak.
1. Oregano
2. Bazylia
3. Papryka ostra
4. Papryka słodka
Moje pomysły to tak.
1. Oregano
2. Bazylia
3. Papryka ostra
4. Papryka słodka
mac666 via Wykop
- 0
@Wieczny_Prawiczek: wsyp to czego używasz po prostu. Ja bym specjalnie nie kupował przypraw po prostu żeby wszystko zapełnić, bo potem będzie zalegało i traciło na wartosci.
- 0
Jadł ktoś jogurty z foto? One powinny być takie jakby gazowane? Lekko kwaśne, idące w smak kefiru. Po otworzeniu aż zasyczało. Jedna butelka to miała nawet jakby wypchnięte dno i w lodówce ciężko stała, ale wiem, że taka była już jak kupiłem je z 2 tyg temu. Termin dobry ale jedynie kilka dni jeszcze.
Miałem ten smak z ananasem i z pomarańczą.
#jedzenie i dla zasięgu #gotujzwykopem (sorki,
Miałem ten smak z ananasem i z pomarańczą.
#jedzenie i dla zasięgu #gotujzwykopem (sorki,
- 3
konto usunięte via Wykop
- 9
Komentarz usunięty przez moderatora
@mac666: Porcja dla mszycy
- 0
#nalewka #nalewkadomowejroboty #gotujzwykopem
mam sok z wiśni i spiryt, zmieszałem to i jak przyspieszyć proces żeby to się szybciej przegryzło - nie chce czekać 2tyg. jest jakiś sposób?
mam sok z wiśni i spiryt, zmieszałem to i jak przyspieszyć proces żeby to się szybciej przegryzło - nie chce czekać 2tyg. jest jakiś sposób?
mac666 via Wykop
- 1
@ChlopoRobotnik2137: prawilnie dużo pieprzu mysi być
- 18
Przymierzam się do peklowania na sucho karczku... Szukam inspiracji czym go doprawić, jakieś pomysły?
Też chyba w wolnowar go wrzucę, albo w szynkowar, zrolowany?
#kuchniamoll #gotujzwykopem #wedlinydomowe
Też chyba w wolnowar go wrzucę, albo w szynkowar, zrolowany?
#kuchniamoll #gotujzwykopem #wedlinydomowe
- 4
Tak mnie ostatnio na śledzika naszło.
Dwie wariacje o matiasie:
1. Olej lniany, słodka cebula, przyprawa piernikowa (cynamon, kolendra, gożdziki), ocet jablkowy,
2. Olej rzepakowy tloczony na zimno, czerwona cebula, pieprz czarny i czerwony, ocet winny.
#gotujzwykopem
Dwie wariacje o matiasie:
1. Olej lniany, słodka cebula, przyprawa piernikowa (cynamon, kolendra, gożdziki), ocet jablkowy,
2. Olej rzepakowy tloczony na zimno, czerwona cebula, pieprz czarny i czerwony, ocet winny.
#gotujzwykopem
- 8
Szarpana wołowina na kapuście kiszonej, duszona w porterze bałtyckim z suszonymi śliwkami.
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
mac666 via Wykop
- 0
@Dragon_Lord_2137: śmiało, wystarczy dla wszystkich
Jaki model ryzowary posiadacie? Mam Russell hoobsa i strasznie kipi z niego podczas gotowania 100ml ryżu. Dodatkowo za późno się wyłącza i trochę ryżu przywiera. W--------e go Zara na smieci #gotujzwykopem
mac666 via Wykop
- 0
@Itslilianka:
Ja mam taki, na okazjonalne gotowanie się sprawdza. Wylatywało mi tylko przy gotowaniu niewypłukanej kaszy. Co do przypalania polecam po pstryknięciu przemieszać ryż.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/ryzowary/ryzowar-adler-ad-6406?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw_qexBhCoARIsAFgBlesPot5Gu2qdI-tDIchltg594XQXWCWIJRDnRopVNOnhLyTZjRzVC0MaAt0kEALw_wcB
Ja mam taki, na okazjonalne gotowanie się sprawdza. Wylatywało mi tylko przy gotowaniu niewypłukanej kaszy. Co do przypalania polecam po pstryknięciu przemieszać ryż.
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/ryzowary/ryzowar-adler-ad-6406?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw_qexBhCoARIsAFgBlesPot5Gu2qdI-tDIchltg594XQXWCWIJRDnRopVNOnhLyTZjRzVC0MaAt0kEALw_wcB
mac666 via Wykop
- 0
Może spróbuj zareklamować, jeśli jeszcze można? Dzieje ci się tak niezależnie od ilości wkładu?
mac666 via Wykop
- 1
@johny-kowalski: ten adler nie ma akurat luźnej pokrywki. Ma identyczną konstrukcję jak ten biały. To jest identyczny model, tylko inna niemiecka firma, przyciski troche się różnią.
Potwierdzam, że też bym nie kupił z luźną pokrywką, bo to będzie latąło jak na garnku zwykłym.
Potwierdzam, że też bym nie kupił z luźną pokrywką, bo to będzie latąło jak na garnku zwykłym.
#pytanie #gotujzwykopem