Aktywne Wpisy

Amigoyamigo +179

mirko_anonim +177
✨️ Jak zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu? Ⓘ
Minął rok od kiedy zacząłem zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu przez serwis uprzejmie donoszę. Zgłaszam tylko na policję, bo jestem przeciwny SM jako organizacji i uważam, że każda SM powinna zostać zlikwidowana.
- Przez ten czas tylko raz musiałem iść do sądu, bo komuś się wydawało, że wie lepiej gdzie może parkować.
- Kilkadziesiąt (może łącznie z 30) razy byłem na komendzie podpisać zeznania.
Minął rok od kiedy zacząłem zgłaszać patoparkowanie we Wrocławiu przez serwis uprzejmie donoszę. Zgłaszam tylko na policję, bo jestem przeciwny SM jako organizacji i uważam, że każda SM powinna zostać zlikwidowana.
- Przez ten czas tylko raz musiałem iść do sądu, bo komuś się wydawało, że wie lepiej gdzie może parkować.
- Kilkadziesiąt (może łącznie z 30) razy byłem na komendzie podpisać zeznania.
źródło: IMG-8935
Pobierz

#gielda
źródło: 11265
PobierzJak zarządcy zostali skorumpowani, by znieść osłonę i kupować limitowane akcje po dowolnych cenach ustalonych na papierze przy wchodzeniu na giełdę byle dobić do wyliczonego %, to nie ma już odwrotu.
co I guess jest lepsze niż 5 dni u innych jak nie zostanie skrócone
@Almagest: ja na pewno pozbędę się JEDI, bo to już będzie napompowane do granic możliwości przed IPO, nawet nie wiem czy Nasdaq100 nie pogonić. Myślę przejściowo o Value na EM albo coś z Saasów. Cały czas też mi ETF na IBEX wygląda atrakcyjnie, szczególnie po spadkach spowodowanych "Iranem".
Value na EM chodzi o ETF na spółki typy Value czyli takie, które są niedoszacowane (ich cena jest atrakcyjna w analizach lub wartość księgowa jest poniżej rynkowej wyceny) z rynków Emerging Merkets (czyli Azja, głównie Chiny, Indie, ale i Ameryka Południowa, Brazylia, Argentyna itp).
Saasy (to chyba
To juz dawno napompowane.
Zostałeś na peronie.
@Manden: jest to po prostu enshittification, w postaci monetyzacji zaufania inwestorów do giełdy. Implikacje mogą być ciekawe