Wpis z mikrobloga

✨️ Elon Musk: Geniusz czy tylko twarz firmy?
Czy Elon Musk to geniusz i warto go naśladować, czytać biografię, itp.? Pamiętam że kiedyś się nim jarałem ale głównie słuchałem podcastów z nim to wydawało mi się że jest na jakimś wyższy lvl. Jeszcze ta cała aura o nim że pracuje po 12h, śpi w tym biurze i wizjoner którego nikt nie rozumie a przy tym autystyczny co tylko potwierdzało że gość jest z innej planety. No i potem im więcej tych podcastów tym zauważyłem że w sumie to gada to samo zazwyczaj i takie wyuczone frazesy których terminologia brzmi skomplikowanie. Słuchając takiego Zuckerberga miałem wrażenie że to on faktycznie jest inteligentny i wie o czym gada. Tak samo niby pracuje dużo ale ile on tam jest i wnosi do tych projektów? Po prostu zatrudnia mądrych ludzi i tyle a on jest twarzą.

#elonmusk #praca #technologia #biznes #tesla #spacex

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak samo niby pracuje dużo ale ile on tam jest i wnosi do tych projektów? Po prostu zatrudnia mądrych ludzi i tyle a on jest twarzą.

@mirko_anonim: na takim levelu to po c--j by miał to sam robić XD po to się buduje biznes żeby ktoś z---------ł na ciebie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Świetne pytanie na portalu, gdzie połowa użytkowników to patologia, druga połowa to bezrobotni albo renciści, a trzecia połowa to dzieci. Weź popcorn do czytania odpowiedzi.
  • Odpowiedz
Świetne pytanie na portalu, gdzie połowa użytkowników to patologia, druga połowa to bezrobotni albo renciści, a trzecia połowa to dzieci.

@baal80: Zapomniałeś wymienić jeszcze - która połowa jest największa z tych 3. ;)
  • Odpowiedz
@berlinale: raczej ty masz do tego powodu a nie ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) 👇🏻

https://wykop.pl/wpis/86285833/koniec-david-moss-drugi-raz-przejechal-caly-kontyn
@Cyberdyne +2
Koniec. David Moss drugi raz przejechał cały kontynent bez dotknięcia kierownicy, 6051km. Wszystko nagrane.

Już wczoraj byli blisko celu, ale zatrzymali się w hotelu kilkadziesiąt kilometrów przed metą.

A tu dalej wypopki z bólem d--y będą bredzić że FSD nie działa. Wyjcie...

https://wykop.pl/wpis/86254237/david-moss-po-przejechaniu-calych-stanow-od-wybrze
  • Odpowiedz
O jego geniuszu może świadczyć to jak świetnie poradził sobie z naprawą amerykańskiej biurokracji, albo wszystkie przygody z Twiterem podczas prób pozorowanego zakupu i potem.
Gościu na pewno jest inteligentny, na pewno potrafił zrobić pożytek z fortuny którą miał i ją rozmnożyć.
Jego na wielki plus należy zaliczyć mu, że miał swoje dobre idee i wykorzystał swoją wiedzę do robienia pieniędzy by je rozwinąć.
Ale jednocześnie to buc z wielkim pragnieniem władzy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wszystkie te cudowne historie to błąd przeżywalności i nie warto na nich się wzorować bo to takie horoskopy dla "mądrych". Są to ogarnięte osoby które wiele osiągnęły ale ludzie już badali to zjawisko i ludzie nie mają pojęcia dlaczego im się powiodło - w sensie wydaje im się, że wiedzą dokładnie co i jak ale po prostu to im się uroiło, 99% ich sukcesu to zmienna losowa. W stylu
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: ja czytałam tą i bardxo polecam:
Odlot. Elon Musk i szalone początki SpaceX

O ile jego osoba mało mnie interesuje to oopis jak rozkręcał spaceX jest ciekawa.
  • Odpowiedz