@makolem: akurat "certyfikat" z Kubernetes to nie byle co zesrać się w gacie :) Do CKAD większość Oskarków nie ma podjazdu. Faktycznie rozwiązujesz zadania, a nie jakieś testy wielokrotnego wyboru.
@MagicznaRuda: Ale przecież większość Kamilków z IT to takie same tłuki jak na produkcji, tylko mają VS Code zamiast frezarki. Jak od sporej części zaczniesz wymagać myślenia, zamiast walenia w klawiaturę to im pójdzie farba z oczu, uszu i nosa.
@makolem: Potwierdzam. U nas też pytania w typie "ile pileczek pinpongowych mieści się w autobusie", oraz "jakim drzewem byś był". Gdyby wyj@#$ać wszystkie panie z działu HR, pewnie w firmie by nikt nie zauważył.
@makolem: Wydaje mi się, że mógłbym sporo ciekawych historii poopowiadać odnośnie swoich hobby, zainteresowań i rzeczy które robiłem poza it kompletnie nie związanych z it pomimo tego, że jestem zajawkowiczem programowania, ale wydaje mi się, że rozmowa rekrutacyjna nie po to jest i potencjalnego pracodawcę raczej g---o obchodzi, co ja tam robię po pracy xD. Nawet celowo staram się unikać takich rozmów, żeby ktoś nie pomyślał, że podczas pracy zdalnej
@makolem: najbardziej mnie r---------a że nawet się nie kryje że nie wykonuje swojej pracy tylko wrzuca wszystkie CV do ej-aj co jest po pierwsze nielegalne (RODO) a po drugie no k---a jak wspominałem płacą jej za przeglądanie tych CV tego nie robi.
Chciałbym wiedzieć na ile pod tym tagiem #gielda są wyjadacze, grube ryby, a na ile faktycznie portfele po kilkaset złotych i granie dla fun-u przegrywania na Wykopie i pośmiania się. Dajcie screeny.
źródło: image
Pobierzźródło: 595ed9609003c495f4aa302e77dd04d42273f12801fd01ff5c9925b54f4b1236
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@puffpuff: dałbym "po widzie pływa, kaczka się nazywa" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie. Takie wpisy to wazelina do walenia konia dla mariuszków z produkcji, którym maszyna n--------a nad łbem, żeby poczuli się lepiej.
Pozdrawiam z biura. It man
@jegertilbake: xDDDD