Wpis z mikrobloga

Tofu to gąbka na przyprawy. Da się zrobić zrobić pyszne, ale trzeba wiedziec co robic. Nie jak w przypadku miesa podsmażyć, dodac soli i elo

@Desire22: kurczak podobnie. Przecież nieprzyprawiona pierś z kurczaka nie smakuje jak nic.
A mieso bez przypraw jest też meh.

Ja lubię wszystko praktycznie. Nie pogardze dobrym mięskiem, czy dobrym wegańskim daniem.
  • Odpowiedz
Zarówno tofu jak i mięsko trzeba ładnie doprawić, żeby było pyszne.

@Tyrande: wieprzowina i wołowina są dobre nawet surowe, kurczaka trzeba doprawić, a dobrze doprawione i zrobione tofu, może być nawet lepsze od mięsa
  • Odpowiedz
@Tyrande: No ale daj sól do kurczaka i podsmaż a dodaj sól do tofu i podsmaż, co bedzie lepsze.
Ja lubie wegańskie jedzenie, ale żeby zrobić naprawde dobre weganskie jedzenie, gdzie można z czystym sercem powiedzieć, że mieso tam nie pasuje albo nic nie wnosi to nie jest tak łatwo.
  • Odpowiedz
tak, tofu doprawić mięsem i wyrzucić tofu

@eXe1987: Bardzo jestem ciekaw czy prędzej zrzygałbyś się po niedoprawionym tofu, czy niedoprawionym surowym mięsie.
  • Odpowiedz
ogólnie to nie lubię surowego mięsa ale nie wiem co to ma do rzeczy

@eXe1987: Sporo. Mięso smakuje jak największy syf, dlatego jest poddawane obróbce cieplnej i przyprawiane. Tofu w surowej formie jest jadalne.
  • Odpowiedz
Tofu w surowej formie jest jadalne

@Logytaze: tylko czy tofu jest surowe?

Soja chyba jest gotowana i potem mielona, odcedzana itp, ale mogę się mylić expertem nie jestem :D
  • Odpowiedz