Wpis z mikrobloga

Siema Mirki, dokupiłem ostatnio CDR, brakowało mi monitoringu funduszy shortujących, więc nudziłem się w weekend i wyszedł z tego shorty.pl - monitor krótkiej sprzedaży na GPW. Dane z rejestru KNF + kursy.

Co tu jest obecnie:

- 18 aktywnych pozycji krótkich w 12 spółkach, 7 funduszy gra na spadki. Jak coś to pozycje się odświeżają gdy KNF wrzuci update.
- Profile shorterów z P/L - np. Marshall Wace LLP: portfel +10,77%, killer short na MODIVO +59,28% (wejście maj 2025 przy 238 zł, dziś 97 zł). Na CDR ten sam fundusz jest -15%, bo wszedł przy 250 a kurs urósł do 288.
- Strony spółek z historią pozycji + wykres kurs vs suma shortów
- Hall of Fame / Hall of Shame - kto zarabia, kto wdupia
- Alerty mailem per spółka - dwa kliki i dostajesz maila, gdy ktoś shortnie Twoją spółkę
Za darmo, bez reklam, bez paywalla.

Jak się Wam chce to będę wdzięczny za follow @shorty__pl na X - jak zbiorę obserwujących mogę wykupić API X i ruchy z rejestru KNF będą leciały tam automatycznie - ale pewnie nie ma sensu

Z tej okazji oferuje też losowanie 50 zł na Pyszne.pl - plus wystarczy. 20.04.2026 o 20:00 przez mirkorandom.x25.pl. A jeśli nie będzie działać to rozlosuje przez komentujących. (bo to pierwsze moje #rozdajo)

Coś dodać lub popsuć? Jak coś to pisać :P

#gpw #gielda #inwestowanie
justlogin - Siema Mirki, dokupiłem ostatnio CDR, brakowało mi monitoringu funduszy sh...

źródło: cd projekt shorty

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
na WP jak potwierdzam maila to pojawia się ciągle że link jest nieprawidłowy lub wygasł

@Konszachty: Dzięki za feedback, spróbuj proszę się zapisać jeszcze raz, powinno teraz działać na WP.
  • Odpowiedz