Aktywne Wpisy

Phillippus +95
źródło: 1000045368
Pobierz
stary_grat +85
nostalgłem ze zdjęcia, to ma dobre 15 lat. dzisiejsza młodzież używa takich słów co ich nie znam, a te z obrazka wyszły już z użycia. tak samo jak te super miętowe lucky striki #nostalgia #gimbynieznajo
źródło: image
Pobierz

W tym wątku oczywiście nikt nie napisze "O kurde, myliłem się", ale za to mnóstwo osób będzie twierdzić, że to nic nie znaczy i że to znowu "nie liczy się bo X, Y, Z".
Tymczasem, ja parę dni temu dokupiłem kolejne 5 akcji $TSLA. Razem w portfolio mam już 676 akcji Tesli, o łącznej wartości: 1 088 766 zł.
#gielda #tesla #elonmusk #spacex
źródło: Screenshot-2025-07-16-at-6.09.14-PM.png
Pobierz@smieszek321: Losy Robotaxi i Optimus są i jeszcze długo będa połączone. Operują na dokładnie tych samych chipach. Są trenowane w podobny sposób. Każdy sukces robotaxi pokazuje, że jednak zespół Tesli wie co robi i potrafi wypuścić odpowiedni hardware lata przed tym zanim software będzie gotowy.
źródło: hero-6-bbf26b49
Pobierz@psi-nos: już pisałem wielokrotnie, że moja inwestycja w Tesle zmieniła też charakter przez te kilka lat. To jest mój hedge na to, ze z powodu zawrotnego rozwoju AI, stracę pracę jako programista. Moja teza jest
Cybercab, którego produkcja rusza w kwietniu powinien mieć koszt 25k USD
Nawet sub-20k USD, ale te 20k przy dużym wolumenie to raczej pewniak. Wiemy już, że bateria jest bardzo niewielka, samochód mały i tak prosty jak tylko można (brak pedałów, kierownicy, 2-seater, lusterek, tylniej szyby, panoramicznego dachu, 1-tablet, brak konsoli środkowej itd.) + w długim terminie unbox system. To jest manufacturing dream-car.
@anonimowy_programista: ceny nie mogą być tańsze.
#grammarnazi
@anonimowy_programista: Twoja strategia opiera się na fałszywym założeniu, że sukces ogólnego AI jest tożsamy z sukcesem biznesowym Tesli i wdrożeniem Robotaxi, co jest błędem logicznym. Istnieje bardzo prawdopodobny scenariusz, w którym AI eliminuje programistów (np. modele od OpenAI/Google), ale Tesla ponosi porażkę na polu autonomii przez bariery prawne lub konkurencję, zostawiając Cię bez pracy
@smieszek321: bariery prawne w USA dosłownie znikają na naszych oczach. (SELF DRIVE Act of 2026)
Nikt nie napisze. Ty też nie napiszesz, że maiło być wszędzie i już dawno, a nie po pół roku w jednym mieście ¯\(ツ)/¯
@anonimowy_programista: czyli wjeżdzać all-in w w tesle i elona piżmo? Milionów nie zarobię bo kapitału nie ma, ale coś na plusie byłbym.