Aktywne Wpisy

Salido +325
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz
KEjAf +927
#konowalposting #lekarz100k Opowiem Wam o mojej przygodzie z NFZ. Jak najbardziej pasuje innych rzeczy których się ostatnio dowiadujemy o tej organizacji.
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
źródło: image_2026-07-15_172802930
Pobierz

Generalnie nagonka na cały "kryzys" w IT sprowadza się do dwóch rzeczy: ego programistów i dysproporcja płacowa IT vs reszta Polski. Na zachodzie IT to praca jak każda inna, programista to zawód jak każdy inny, no chyba że mocno się wyróżniasz to masz o 1,2-1,8x zarobki większe. W Polsce to zazwyczaj klepanina dla zagranicznego #korpo a i tak ego programistów nakazuje porównywać się z lekarzami czy prawnikami a czemu nie księgowymi, marketingowcami czy szeregowymi analitykami którzy nigdy nie przebiją 10k? I to jeszcze do mitycznych lekarzy, gdzie jak nie masz swojej prywatnej klinikii albo znajomości to klepiesz biedę na UoP w publicznym szpitalu. Między IT a resztą pracy w Polsce jest gigantyczna dysproporcja i nierówność zarobkowa a jeszcze żeby to nasze IT było jakimś core dla innowacji światowych a nie outsourcingowaniem klepania. Zresztą tak się śmiali będąc na b2b z etatowców i tego ile pierdół biorą na fakturę a teraz nagle narracje że b2b to najgorsze bo już 30k miesięcznie nie wpada i trzeba "klepać biedę" za marne 25k.
#it #pracait #programowanie #polska #praca #rynekit #programist15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Nigdy nie słyszałem żeby inni programiści śmiali się z ludzi na etacie lub uważali się
Komentarz usunięty przez moderatora