10 lat neetu po technikum, potem 3 lata pracy w korpo i 6 miesięcy magazyniera a teraz znowu neet i k---a powiem wam, gdy ktoś by mnie spytał co chcę robić w życiu to bez wahania powiem, że chcę robić absolutnie nic.
"Wstaję" sobie o 10, tzn. budzę się i leżę dalej cały dzień w łóżku, na 55 calowym telewizorze podpiętym do kompa oglądam youtubka, przeglądam neta i gram se w metina i nic mi w życiu więcej nie potrzeba, nie trzeba się płaszczyć w pracy jak sługus do nikogo i udawać, że jest się mega pozytywnym człowiekiem, nie trzeba myśleć kiedy mnie wyjebią, jestem sobie królem własnej twierdzy we własnym mieszkaniu i mam na wszystko tak bardzo w------e.
Wieczorkiem sobie poleję white russian, usmażę kurczaka w śmietanie i humor gituwa, jutro kolejny weekend się zaczyna, nawet świat jest stworzony dla ludzi bez pracy i to sobie uświadomiłem jak pracowałem, chcesz coś załatwić? w urzędzie? w banku? to tylko od 9 do 17 czyli wtedy gdy niewolnicy pracują, mam nadzieję, że wleci renta od psychiatry czy UBI przed tym nim skończą mi się oszczędności z krypto i można tak żyć do śmierci.
@Tata_Kasi: A co jest fair? akurat ja mało kapitału zużywam, pomyśl sobie o politykach i ich rodzinie którzy ciągną 10k+ na różnych wymyśłonych stanowiskach vs ja gdzie by mi wystarczyło 1500 zł miesięcznie, jedna taka wypłata banana i prawie jestem ustawiony na rok.
@UczesanyPedryl: a skąd masz mieszkanie po 3 latach pracy i z czego sie utrzymujesz?
@Rudz1elec: Po starym, miałem też rentę po ojcu do 26 roku, z krypto się uzbierało kasy, na razie tak do 40tki myślę, że styknie ale c--j wie przez tę inflację dlatego staram się o rentę.
@UczesanyPedryl: w sumie zazdroszczę, mi neet podczas covidu walił ostro na psychikę do tego stopnia że się nabawiłem olbrzymich stanów lękowych
@Runaway28: Ja podczas covidu miałem najlepsze lata, krypto w------o w powietrze, każdy zasmakował mojego stylu życia więc i jakoś raźniej było, podczas kryzysów są największe okazje więc liczę na jakiś covid 2.0, inwazję na Taiwan czy wojnę z Rosją, znowu będzie okazja do darmowego szmalu.
@UczesanyPedryl: zazdro chlopie tez bym tak chcial. jedyny minus neeta bez pracy to jednak znikajaca kasa z konta. po dluzszym czasie troche jej szkoda jak pomyslisz co za to mozna by bylo kupic xd
po dluzszym czasie troche jej szkoda jak pomyslisz co za to mozna by bylo kupic xd
no właśnie mam pracę i hajs i poza mieszkaniem to nie wiem co mógłbym kupić. Jedyne co lubię to wakacje za granicą, ale przy pracy na etacie i tak mam mało urlopu
@UczesanyPedryl: no wiesz telefon i komp za jakis czas beda przestarzale. w fonie za pare lat bateria uja bedzie trzymala, na kompie nie pograsz w najnowsze gry. szkoda kasy na te rzeczy ktore ci ulatwiaja, daja przyjemnosc w zyciu. nawet glupie nowsze auto sobie kupic tez daje wiekszy komfort zycia. mieszkanie tez sie zuzywa. a to trzeba cos odremontowac albo kupic jakis mebel. patrzysz na to wszystko w bardzo krotkim
@lubie-solnik: Moje mieszkanie ma kuchnię liczącą 20 lat, ajfona 12 mini sobie kupiłem za 400 zł tydzień temu, takie grosze jak chcesz to sobie możesz w tydzień dorobić w jakiejś dorywczej pracy, na kompa sobie uzbierasz w miesiąc i masz spokój na 5 lat.
Mam staż neetowania 10 letni więc nie taki krótki czas.
@UczesanyPedryl: No i takie podejście to rozumiem. Wiadomo, z czegoś trzeba żyć, ale jak jest za co to c--j z tym całym etosem pracy, p--------o że praca uszlachetnia (jeszcze może czyni wolnym? ( ͡°͜ʖ͡°)) jak ktoś nie ma czym zająć swojej egzystencji to jeszcze jestem w stanie zrozumieć zapieprzanie dla zabicia czasu, ale imho to smutne i na pewno nie dla mnie. Ja jeszcze
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
"Wstaję" sobie o 10, tzn. budzę się i leżę dalej cały dzień w łóżku, na 55 calowym telewizorze podpiętym do kompa oglądam youtubka, przeglądam neta i gram se w metina i nic mi w życiu więcej nie potrzeba, nie trzeba się płaszczyć w pracy jak sługus do nikogo i udawać, że jest się mega pozytywnym człowiekiem, nie trzeba myśleć kiedy mnie wyjebią, jestem sobie królem własnej twierdzy we własnym mieszkaniu i mam na wszystko tak bardzo w------e.
Wieczorkiem sobie poleję white russian, usmażę kurczaka w śmietanie i humor gituwa, jutro kolejny weekend się zaczyna, nawet świat jest stworzony dla ludzi bez pracy i to sobie uświadomiłem jak pracowałem, chcesz coś załatwić? w urzędzie? w banku? to tylko od 9 do 17 czyli wtedy gdy niewolnicy pracują, mam nadzieję, że wleci renta od psychiatry czy UBI przed tym nim skończą mi się oszczędności z krypto i można tak żyć do śmierci.
#neet #praca #przegryw #przegrywpo30tce
źródło: Screenshot 2025-12-14 152357
Pobierz@UczesanyPedryl: w sensie chciałbyś żeby inni pracowali na ciebie i twoj styl życia. To trochę nie fair, ale jak ci się udaje to powodzenia kolego
@Rudz1elec: Po starym, miałem też rentę po ojcu do 26 roku, z krypto się uzbierało kasy, na razie tak do 40tki myślę, że styknie ale c--j wie przez tę inflację dlatego staram się o rentę.
@UczesanyPedryl: to akurat dobry argument, muszę przyznać
@Runaway28: Ja podczas covidu miałem najlepsze lata, krypto w------o w powietrze, każdy zasmakował mojego stylu życia więc i jakoś raźniej było, podczas kryzysów są największe okazje więc liczę na jakiś covid 2.0, inwazję na Taiwan czy wojnę z Rosją, znowu będzie okazja do darmowego szmalu.
no właśnie mam pracę i hajs i poza mieszkaniem to nie wiem co mógłbym kupić.
Jedyne co lubię to wakacje za granicą, ale przy pracy na etacie i tak mam mało urlopu
Mam staż neetowania 10 letni więc nie taki krótki czas.
@lubie-solnik: wolność? to uczciwa cena.