Wpis z mikrobloga

10 lat neetu po technikum, potem 3 lata pracy w korpo i 6 miesięcy magazyniera a teraz znowu neet i k---a powiem wam, gdy ktoś by mnie spytał co chcę robić w życiu to bez wahania powiem, że chcę robić absolutnie nic.

"Wstaję" sobie o 10, tzn. budzę się i leżę dalej cały dzień w łóżku, na 55 calowym telewizorze podpiętym do kompa oglądam youtubka, przeglądam neta i gram se w metina i nic mi w życiu więcej nie potrzeba, nie trzeba się płaszczyć w pracy jak sługus do nikogo i udawać, że jest się mega pozytywnym człowiekiem, nie trzeba myśleć kiedy mnie wyjebią, jestem sobie królem własnej twierdzy we własnym mieszkaniu i mam na wszystko tak bardzo w------e.

Wieczorkiem sobie poleję white russian, usmażę kurczaka w śmietanie i humor gituwa, jutro kolejny weekend się zaczyna, nawet świat jest stworzony dla ludzi bez pracy i to sobie uświadomiłem jak pracowałem, chcesz coś załatwić? w urzędzie? w banku? to tylko od 9 do 17 czyli wtedy gdy niewolnicy pracują, mam nadzieję, że wleci renta od psychiatry czy UBI przed tym nim skończą mi się oszczędności z krypto i można tak żyć do śmierci.

#neet #praca #przegryw #przegrywpo30tce
UczesanyPedryl - 10 lat neetu po technikum, potem 3 lata pracy w korpo i 6 miesięcy m...

źródło: Screenshot 2025-12-14 152357

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tata_Kasi: A co jest fair? akurat ja mało kapitału zużywam, pomyśl sobie o politykach i ich rodzinie którzy ciągną 10k+ na różnych wymyśłonych stanowiskach vs ja gdzie by mi wystarczyło 1500 zł miesięcznie, jedna taka wypłata banana i prawie jestem ustawiony na rok.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: w sumie zazdroszczę, mi neet podczas covidu walił ostro na psychikę do tego stopnia że się nabawiłem olbrzymich stanów lękowych

@Runaway28: Ja podczas covidu miałem najlepsze lata, krypto w------o w powietrze, każdy zasmakował mojego stylu życia więc i jakoś raźniej było, podczas kryzysów są największe okazje więc liczę na jakiś covid 2.0, inwazję na Taiwan czy wojnę z Rosją, znowu będzie okazja do darmowego szmalu.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: no wiesz telefon i komp za jakis czas beda przestarzale. w fonie za pare lat bateria uja bedzie trzymala, na kompie nie pograsz w najnowsze gry. szkoda kasy na te rzeczy ktore ci ulatwiaja, daja przyjemnosc w zyciu. nawet glupie nowsze auto sobie kupic tez daje wiekszy komfort zycia. mieszkanie tez sie zuzywa. a to trzeba cos odremontowac albo kupic jakis mebel. patrzysz na to wszystko w bardzo krotkim
  • Odpowiedz
@lubie-solnik: Moje mieszkanie ma kuchnię liczącą 20 lat, ajfona 12 mini sobie kupiłem za 400 zł tydzień temu, takie grosze jak chcesz to sobie możesz w tydzień dorobić w jakiejś dorywczej pracy, na kompa sobie uzbierasz w miesiąc i masz spokój na 5 lat.

Mam staż neetowania 10 letni więc nie taki krótki czas.
  • Odpowiedz
@UczesanyPedryl: No i takie podejście to rozumiem. Wiadomo, z czegoś trzeba żyć, ale jak jest za co to c--j z tym całym etosem pracy, p--------o że praca uszlachetnia (jeszcze może czyni wolnym? ( ͡° ͜ʖ ͡°)) jak ktoś nie ma czym zająć swojej egzystencji to jeszcze jestem w stanie zrozumieć zapieprzanie dla zabicia czasu, ale imho to smutne i na pewno nie dla mnie. Ja jeszcze
  • Odpowiedz