Wpis z mikrobloga

@Lolenson1888: Reklama po prawej jest, ale jest na tyle neutralna, że kompletnie nie przeszkadza. Gdyby tak wyglądały reklamy, to by adblock nie był potrzebny, pod warunkiem, że nie mają jakichś dziwnych skryptów. Sam wygląd strony był lekki, z kolei teraz jest tam tyle treści podzielonej na sekcje, że to przytłacza. Kiedyś też był to faktycznie portal aukcyjny, gdzie można było przystępować do aukcji i tanio kupić różne rzeczy, a później
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Allegro, portale internetowe typu Onet, setki innych. Czasami z nostalgii sobie śmigam po internet archive i zupełnie inna czytelność strony :v ciekawe jak to by hulało z dzisiejszym internetem
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: spece od śledzenia konwersji stwierdzili, że na ludzi lepiej działają zdjęcia rzeczy, których nie potrzebują, niż teksty, których nigdy by nie kliknęli. W przyszłości pewnie zamiast zdjęć będą rolki, które mają 1-2 sekundy na przykucie uwagi kupującego. Starożytne przysłowie brzmi: reklama dźwignią handlu.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: dokładnie. Co kilka dni zmuszają mnie do dodania nowego obrazka do adblocka. To czyste k-------o ze strony administracji portalem. Czy mają za cel zmniejszenie liczby odwiedzin portalu i liczby wyświetleń reklam?
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 a mnie ciekawi jak daleko nas ta chciwosc zaprowadzi. Jak bardzo gowniany bedzie internet, na ile sobie ludzie pozwola? Gdzie jest granica? Bo poki co ludzie sie nie szanuja i dlatego wszystkie firmy sobie pozwalaja na wiecej. Ciekawe kiedy na yt beda godzinne reklamy by obejrzec minute filmu, czy wtedy w koncu wiekszosc powie dosc?
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Pamiętam taki wygląd. I te promowane aukcje niekiedy clickbaity. Na twoim screenie są "sexy buty jakich nie widziałeś", a ja kiedyś wszedłem, a tam coś takiego:
ZOBACZ JAK KACZYŃSKI KRADNIE !!!!!!
Link prowadził do aukcji (aukcji, nie kup teraz) z filmem O Dwóch Takich Co Ukradli Księżyc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 11
@FrasierCrane:

A tu strona główna Wykopu z dziś, bez adblocka i bez zalogowania. Przecież z tego się nie da korzystać, tak oczojebna ta reklama inpostu xD

Gdybym dzisiaj wszedł tu po raz pierwszy, widząc to co wstawiłeś, to bym po minucie stąd s--------ł.
Jak wszedłem tu po raz pierwszy w 2013/2014 roku, zostałem tu do dziś.
No i co Białkowi bardziej się opłaca? ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz