Wpis z mikrobloga

@In_thrust_we_trust: a wedlug mnie nie, tak samo jak internisty nie mozna porownac do kardiochirurga tak k---------a nie mozna porownac do programisty ktory ma realny wplyw na cos i koduje skomplikowane rzeczy
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: czepiliscie się, a takie zarobki ma tylko garstka lekarzy, a tak zarabiają 30k brutto. Mało to nie jest, ale studia medyczne i praca lekarza są naprawdę w cholerę ciężkie. Nie bez powodu ja czy ty lekarzami nie zostaliśmy ;)
  • Odpowiedz
mnie to zawsze zadziwia dlaczego

@NadwornyPanicz: chciwość i kwestia głowy. Jak siedzą w pracy, to mają zajęta głowę i dostają kasę, a siedząc w domu mieliby tylko zajęta głowę, ale już bez kasy.
Część, to pracoholicy i inni zaburzeńcy z wywalonym ego.
  • Odpowiedz
@cham-wulgar: no super pomysł, tylko lekarski to studia kliniczne, od 3 roku są zajęcia w szpitalach przy pacjentach. Tu nie chodzi o pieniądze tylko fizycznie o miejsce. Ćwiczy się na pacjentach, jeden na 6 osób, jak sala jest 4 osobowa to masz 24 osoby, które muszą się prze tę salę przewinąć między 8 a 12. Potem są asysty do zabiegów, zazwyczaj bierze się 1 lub 2 studentów, żeby realnie coś
  • Odpowiedz
@pieknylowca: zastanowiłem się przez chwilę, co by mnie na jego miejscu zmusiło do takiej roboty i tylko myśl o tym by zebrać jak najwięcej kasy i majątku by pokolenie w przód mogło leżeć i pachnieć. Pomijam fakt że dzieci tak nie znają ojca i matki i potem powiedzą elo stary banana, ale zawsze "a może u mnie się uda".
  • Odpowiedz
@zbiggniew_woddecki2: jeszcze należy wspomnieć o odpowiedzialności. Taki klepacz kodu jak coś spierniczy to dostanie zjebke i tyle, a lekarz jak coś zrobi źle to mu się pacjent może wychuśtać, pogorszyć jego stan, stanąć przed sądem, stracić uprawnienia.
  • Odpowiedz
@TheDziobaker hehe wiesz co, trochę prawda mam wrażenie że systemy były bardziej zaawansowane 10 lat temu niż teraz. Mimo iż teraz potrzeba więcej ludzi, więcej zapłacić (nominalne) a dostarczają niższa jakość i mniejsza funkcjonalność (pytanie czy celowo?). Jak widzę teraz debatowanie nad rozwiązaniami gdzie młodzi developerzy, on, business ownerzy chcą odkryć koło na nowo to mam niezły ubaw. To jest właśnie wiedzą seniorska :) ty wiesz jakie dużo jest spectrum możliwości.
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: niedawno dostałem skierowanie na zabieg płatny za 5k bo pakiet ultra lux premium w luxmed go nie pokrywa, idę jeszcze na NFZ spróbować bo przecież płacę ubezpieczenie zdrowotne, co może pójść nie tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: pamietam jak dawno temu spotykalem sie z taka dziewczyną. Bylismy parą. Ja studiowalem medycyne. Ona jakies ekonometrie. Chciala isc w data science.
W pewmym momencie zaczela mnie cisnac ze powinienem rzucic medycynę i zając sie programowaniem, bo progtamista ma nawet 5k na reke, a lekarze 2400 brutto miesiecznie.
Nawet jej matka mnie na to namawiała.

Teraz sie z niej smieje bo ona nie ma pracy xd
  • Odpowiedz