Wpis z mikrobloga

Qvrwaa. Nie mogę sobie tego wybaczyć, że przez wpadnięcie w bagno uzależnienia od benzo(clonazolam, klonazepam) zmarnowałem swój rozwój w #pracait . Po praktychach studenckich w 2016 mnie przyjęli na java deva, bo byłem dobry i pracowałem 2,5 roku. Potem coraz większe dawki tego guwna wlatywały i pewnie inni widzieli, że ja jakiś dziwny, przymulony, a ja się uznawałem za trzeźwgo. Szef nie powiedział dlaczego nie przedłuży mi umowy, ale na pewno chodziło o to.

Po tym przeszedłem na #neet , bo miałem jakieś tam oszczędnościi i włatywały coraz większe dawki, co powodowało wyjebke na wszystko, w tym na szukanie pracy. Miałem kilka rozmów, ale się do nich nie przykładałem nic, nie przypominał sobie teorii i mi podziękowali. Potem poznałem pregabe i baklo, co spowowało uzależnienie się już od 3 substancji(tzw. G---------e) i to był już masakryczny upadek, bo wlatywały często do tego jakieś browary. Zatrudniłem się w #glovo na rowerze, ale źle to wspominam.

Teraz już chyba nie mam szans na powrót do #programowanie odkąd weszło to AI ( ͡° ʖ̯ ͡°) Juniorów już raczej nie zatrudniają. Podejrzewam, że gdyby nie uzależnienie, to nieprzerwanie bym pracował i był już jakimś seniorem, jak większość moich ludzi ze studiów ( ͡° ʖ̯ ͡°) A tak to jestem biedcakim nieudacznikiem.

Myślicie, że mam jakąś szansę na powrót tego zawodu, czy już over?

Dodam że przez to zmarnowałem nie tylko zawód, ale zniszczyłem relacje koleżeńskie irl, rodzinne, no i swoje zdrowie...

#przegryw #programista15k #benzodiazepiny #uzaleznienie
HorrorystycznyDemonPagona - Qvrwaa. Nie mogę sobie tego wybaczyć, że przez wpadnięcie...

źródło: image

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Horrorystyczny_Demon_Pagona: zacząłem używkę w wieku 18 lat paląc tylko zioło i z ziołem skończę życie dziś mam 44 lata, czasami palę ale około raz na 2tyg. niczego więcej nie ruszam - na wszelki wypadek. I nie kupuje wolę mieć swoje w małej ilości niż kupować na mało miejskiej mieścinie.zachce się bimbru też zrobię swój. Bardzo polecam to tylko wydaje się trudne
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona:
Senior dev here, dosyć ze specyficznej niszy ale mam dużo kolegów i znajomych w branży więc jestem na bieżąco.
Jeszcze nie teraz ale coraz częściej słyszę jak w firmach obok czkawka hindusko - AIowa się odbija. Widać też przyrost ofert na justjoinit i innych. Jak dalej masz dryg do kombinowania (nawet chyba ważniejszy od umiejętności sztywnych per se) to jest nadzieja na znalezienie pracy i powoli zbliżamy się do
  • Odpowiedz
Opie, nie chce cie zniechęcać ale cały czas jesteś w sztosie schody zaczną się dopiero jak odstawisz całkiem klony. Sugeruje ci stopniowe zastępowanie klonów diazepamem i obcinanie dawki a później jakieś ssri. Popalone styki przez benzo to katorga. R-------e receptory gaba będziesz długimi miesiącami reperowal. Sam mam to za sobą ale Tez bylem lata temu w-----y w klony giebla i a-----l i tak naprawdę potrzebowałem 2-3 lat terapii i jedzenia ssri żeby
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: nie jesteś jedyny robota w sporym korpo, poczułem trochę luzu i przeszłość się o mnie upomniała, maskowane cptsd depresja leki nie działały nie chciałem stracić pracy samoleczenie z pomocą amfy nawet mnie nie w------i miałem już takie lęki że odszedłem sam. Grunt że się nie z-------m wtedy bo było blisko ziom mnie uratowal. potem benzo wóda ziolo niestety studia nie ukończone nie napisałem pracy dyplomowej. W------i mnie musiałem wznowic.
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: najtrudniejsza przeszkoda do pokonania to ta stawiana sobie samemu, że się nie da rady. Jak Ci się podoba programowanie to programuj. Nie uda Ci się pracować to przynajmniej będziesz sobie umiał coś samemu poprawić lub napisać specyficzną apke. A jak będziesz pracować w innym zawodzie i będziesz potrzebować zlecić napisanie jakiegoś oprogramowania to będziesz umiał go przejrzeć.

Mam nadzieję, że zachęciłem ;)
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona w pewnym stopniu jesteś uzależniony od alko bo jestem uzależniony od gabanergików także na alk musisz bardzo uważać. Zwłaszcza w momencie zerowania aby nie zmienić jednego na drugi. Czeka Cię ciężka przeprawa, ale dobrze, że nie robisz cold Turkey bo tego organizm mógłby nie znieść. Niektórzy twierdzą, że odstawienie benzo jest jeszcze gorsze od opio, sam nie wiem, w benzo nigdy w-----y nie byłem, ale nie wyobrażam sobie jak by
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: wiesz co, najważniejszy i najtrudniejszy krok to już zrobiłeś. I I mean it, uświadomiłeś sobie problem, z którego konsekwencjami teraz możesz działaċ. Nie wiem co byłoby najlepsze w Twojej sytuacji, bo nie znam az tak rynku IT, ale chce Ci tylko powiedzieć, że sam fakt, ze wiesz co się stało i chcesz to naprawiċ, to jest milowy krok. Już go zrobiłeś chłopie i jeszcze jesteś w stanie o tym
  • Odpowiedz