Aktywne Wpisy

kluha666 +385
Pijcie ze mną kompot! Znalazłem pracę! Przed chwilą dzwonił do mnie dział HR w firmie w której byłem na rozmowie i zdecydowali się na współpracę ze mną :)) Praca na monitoringu jako pracownik ochrony. Ileż można na samej rencie siedzieć?
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie
#schizofrenia #praca #pracbaza #chwalesie

GooPae +8
Każesz juniorowi na rekrutacji wypisać hello world w konsoli, żeby sprawdzić czy środowisko działa. Produkuje coś takiego. Jaka jest twoja reakcja?
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #korposwiat #java #pracait #rekrutacja #pracbaza
źródło: image
Pobierz

Po tym przeszedłem na #neet , bo miałem jakieś tam oszczędnościi i włatywały coraz większe dawki, co powodowało wyjebke na wszystko, w tym na szukanie pracy. Miałem kilka rozmów, ale się do nich nie przykładałem nic, nie przypominał sobie teorii i mi podziękowali. Potem poznałem pregabe i baklo, co spowowało uzależnienie się już od 3 substancji(tzw. G---------e) i to był już masakryczny upadek, bo wlatywały często do tego jakieś browary. Zatrudniłem się w #glovo na rowerze, ale źle to wspominam.
Teraz już chyba nie mam szans na powrót do #programowanie odkąd weszło to AI ( ͡° ʖ̯ ͡°) Juniorów już raczej nie zatrudniają. Podejrzewam, że gdyby nie uzależnienie, to nieprzerwanie bym pracował i był już jakimś seniorem, jak większość moich ludzi ze studiów ( ͡° ʖ̯ ͡°) A tak to jestem biedcakim nieudacznikiem.
Myślicie, że mam jakąś szansę na powrót tego zawodu, czy już over?
Dodam że przez to zmarnowałem nie tylko zawód, ale zniszczyłem relacje koleżeńskie irl, rodzinne, no i swoje zdrowie...
#przegryw #programista15k #benzodiazepiny #uzaleznienie
źródło: image
Pobierz@Horrorystyczny_Demon_Pagona: no to chyba zależy czy coś jeszcze pamiętasz, ale takiego ważnego jak matematyka pod spodem, a nie składnia if, when, loop czy tam printf. No i czy przestałeś ćpać, bo ćpuna to wywalą po okresie próbnym bez wyrzutów sumienia.
Gunwo prawda, mi raz na grillu firmowym mój Scrum Master zrobił pasa kryształu w kiblu xd
@LudzkieScierwo123: usuń konto, zielonko. Kogo interesuje co ci koleżka z pracy robił w kiblu na firmowej imprezce? Op ani nie jest tobą, ani nie pyta o twojego scum majstra.
@LudzkieScierwo123 A co wcześniej robiłeś przed Wordpressem? Przynajmniej masz pracę, nie to co ja ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja teraz jestem na stażu za 2755 zł jako operator CNC w kołchoz, ale teraz na L4 i mam płatne tylko 50% tego. Do 10.12 zostało mi 117 zł.
@LudzkieScierwo123: no właśnie chwali się przed milionami słuchaczy na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyjaśniać to sobie możesz matkę, jak w genetycznym badaniu znajdziesz allosomy osła. Wracaj do kibla, gdzie ktoś tam coś tam ci robił i pamiętasz do dzisiaj.
Dużo rzeczy, ale mój peak to był zaraz po studiach dla Maltańskiej firmy, miałem te mityczne 15k przeliczając na złotówki, po 2 latach był downsizing to mnie wyebali, w międzyczasie grałem na giełdzie i to co wygrałem to wrzucałem w startup z takim hindusem co miał doktorat z ekonomii w wieku 24 lat xd Ale potem taki p0laczek co go wzięliśmy się zesrał