Wpis z mikrobloga

Qvrwaa. Nie mogę sobie tego wybaczyć, że przez wpadnięcie w bagno uzależnienia od benzo(clonazolam, klonazepam) zmarnowałem swój rozwój w #pracait . Po praktychach studenckich w 2016 mnie przyjęli na java deva, bo byłem dobry i pracowałem 2,5 roku. Potem coraz większe dawki tego guwna wlatywały i pewnie inni widzieli, że ja jakiś dziwny, przymulony, a ja się uznawałem za trzeźwgo. Szef nie powiedział dlaczego nie przedłuży mi umowy, ale na pewno chodziło o to.

Po tym przeszedłem na #neet , bo miałem jakieś tam oszczędnościi i włatywały coraz większe dawki, co powodowało wyjebke na wszystko, w tym na szukanie pracy. Miałem kilka rozmów, ale się do nich nie przykładałem nic, nie przypominał sobie teorii i mi podziękowali. Potem poznałem pregabe i baklo, co spowowało uzależnienie się już od 3 substancji(tzw. G---------e) i to był już masakryczny upadek, bo wlatywały często do tego jakieś browary. Zatrudniłem się w #glovo na rowerze, ale źle to wspominam.

Teraz już chyba nie mam szans na powrót do #programowanie odkąd weszło to AI ( ͡° ʖ̯ ͡°) Juniorów już raczej nie zatrudniają. Podejrzewam, że gdyby nie uzależnienie, to nieprzerwanie bym pracował i był już jakimś seniorem, jak większość moich ludzi ze studiów ( ͡° ʖ̯ ͡°) A tak to jestem biedcakim nieudacznikiem.

Myślicie, że mam jakąś szansę na powrót tego zawodu, czy już over?

Dodam że przez to zmarnowałem nie tylko zawód, ale zniszczyłem relacje koleżeńskie irl, rodzinne, no i swoje zdrowie...

#przegryw #programista15k #benzodiazepiny #uzaleznienie
HorrorystycznyDemonPagona - Qvrwaa. Nie mogę sobie tego wybaczyć, że przez wpadnięcie...

źródło: image

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Myślicie, że mam jakąś szansę na powrót tego zawodu, czy już over?

@Horrorystyczny_Demon_Pagona: no to chyba zależy czy coś jeszcze pamiętasz, ale takiego ważnego jak matematyka pod spodem, a nie składnia if, when, loop czy tam printf. No i czy przestałeś ćpać, bo ćpuna to wywalą po okresie próbnym bez wyrzutów sumienia.
  • Odpowiedz
@Jurajski_Wedrowiec No masakrycznie ciąży (,) Często mam przez to myśli owadobójcze, że tak zmarnowałem te 6 lat życia...

@LudzkieScierwo123 A co wcześniej robiłeś przed Wordpressem? Przynajmniej masz pracę, nie to co ja ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja teraz jestem na stażu za 2755 zł jako operator CNC w kołchoz, ale teraz na L4 i mam płatne tylko 50% tego. Do 10.12 zostało mi 117 zł.
  • Odpowiedz
jak się nie będzie chwalił każdemu to nic mu się nie stanie

@LudzkieScierwo123: no właśnie chwali się przed milionami słuchaczy na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wyjaśniać to sobie możesz matkę, jak w genetycznym badaniu znajdziesz allosomy osła. Wracaj do kibla, gdzie ktoś tam coś tam ci robił i pamiętasz do dzisiaj.
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona:

A co wcześniej robiłeś przed Wordpressem?

Dużo rzeczy, ale mój peak to był zaraz po studiach dla Maltańskiej firmy, miałem te mityczne 15k przeliczając na złotówki, po 2 latach był downsizing to mnie wyebali, w międzyczasie grałem na giełdzie i to co wygrałem to wrzucałem w startup z takim hindusem co miał doktorat z ekonomii w wieku 24 lat xd Ale potem taki p0laczek co go wzięliśmy się zesrał
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: O chłopie jak mi Cię szkoda. Wyglądasz jak chad, miałeś dobrą pracę, gdyby nie te problemy psychiczne, to byś ruchał za darmo, bo wyglądasz świetnie. Ehhhhh co poradzić, jakoś musisz udźwignąć to życie, wielu jest takich jak Ty. Spróbuj aplikować do IT, wpisz sobie to doświadczenie jakie zdobyłeś przez te 2,5 roku (uprzedzając - tak, wiem - machającypapież.jpg), ale spróbować możesz. W ogóle ukończyłeś jakieś studia?
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: realia pracy programisty to nie jest droga usłana różami, wiec zamiast uzalac sie nad sobą zacznij działać. Na twoim miejscu zacząłbym sie uczyć jakiegoś zawodu typu stolarz, barber czy coś innego - łatwo wejsc do zawodu, na początek będziesz przebijał się niższą ceną, potem coraz to lepsze zlecania a na koniec jak jesteś ogarnięty własna firma i zatrudniasz ludzi. W IT potencjał na założenie wlasnej firmy zerowy (poza b2b
  • Odpowiedz