Wpis z mikrobloga

#programowanie #pracait #it #programista15k #pracbaza #korposwiat #praca

No i widzcie pisda odkryła pasję do IT w czasach eldorado i bez wykształcenia kierunkowego wpied0liła się do IT. Kto kurvva takich ludzi wpuszczał? Skaczą sobie z kwiatka na kwiatek raz programowanie raz medycyna.
A ja programista po politechnice mogę przebranżowić się w 3 miesiące na lekarza żeby przepisywac ludziom recepty na kaszel? Oczywiście że w druga stronę drzwi są zamknięte. Cucki programiści wpychali ludzie po medycynie do swojej branży, bootcampowcy i przebranżawiacze rozyebali branże IT, zarobki spadły do poziomu pensji pielęgbiarek i teraz takie pisdy jak ta z artykułu się ewakułują w 2025 z powrotem do medycyny. I na ch0j tych ludzi kodoyebcy nawpuszczali? Zwęszyli hajs, przyszli i rozyebali ludziom po studiach kierunkowych branże. Na ch0j ich wpuszczaliście? Przebranżawiacze, lekarze, fizjoterapeuci, pielęgniarki tak jak ta baba wydymali cucków z IT koncertowo. Wpierd0lili się bez studiów do cudzej branży, pozajmowali stołki ludziom po studiach a jak już rozyebali rynek i wydoli ile się dało to ewakuowali się do wyuczonych zawododów gdzie pensje podrosły i zarabiaja 3 razy więcej niż w IT.

Zakaz wpuszcania ludzi bez studiów do IT. Ja nie mogę zostać lekarzem bez dyplomu to dlaczego tego typu ludzie jak ta baba ma wstęp do pracy przy oprogramowaniu w firmach IT?
Ludzie z IT to największe cucki. D3bile. Zostali wydymani przez takie baby bez studiów, humanistki, ludzi po kulturoznastwie których nawpuszczali na stołki nasrali im do gniazda i uciekli jak zaczęło śmierdzieć.
p0melo - #programowanie #pracait #it #programista15k #pracbaza #korposwiat #praca

No...

źródło: fcd0c8407ab0b0afc1932fa39a9d35dcd06c3d9ac5b43605cfbd5fb0bcd65357,w800

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ZydowskiPianista: jeszcze artykuły o sobie w Onecie pisze XDDD. Niedouczona typiara po bootcampie bez żadnego pojęcia o IT ,bez dyplomu wpieprzyła się do IT bo zwęszyła hajs. Czemu tacy ludzie są promowani? To miernota bez dyplomu studiów kierunkowych poszła pisać oprogramowanie po medycynie do firmy IT... wstyd. Ona myśli że jest mądra bo bez studiów dostała pracę do IT? Miernoty bez studów, wynocha z IT.
  • Odpowiedz
@p0melo: Pocieszę Cię i zasmucę. Większość firm ma w ogłoszeniu "Bachelor/Masters degree or higher required" czyli wymagają inżyniera (licencjat też się nada) z IT i kierunków pokrewnych. Tam gdzie nikt na to nie patrzy to raczej dają minimalną+. A co do zasmucenia, korpo, zwłaszcza zagraniczne ma jakieś benefity/dofinansowania jak zatrudnia jakiś % lasek. Nie wiem czy za Trumpa tu uszczuplili ale jest te całe DEI, tam były całe wytyczne jakie
  • Odpowiedz
@p0melo: Ja nie mam studiów, a jestem cenionym inżynierem oprogramowania w branży. Także te bajki o studiach możesz sobie wsadzić, bo jestem się w stanie załóżyć, że jakbym cię wypytał na rekrutacji o architekture komputera, sieci, algorytmikę to byś padł jak mucha.
  • Odpowiedz
No i widzcie pisda odkryła pasję do IT w czasach eldorado i bez wykształcenia kierunkowego wpied0liła się do IT. Kto kurvva takich ludzi wpuszczał?

@p0melo: Trochę różnych dziwnych ludzi do IT przyciągnęło. Większość sobie potem siedziała i myślała, że zawsze będzie miło, bezpiecznie i przyjemnie, douczać się nowego nie chcieli i nawet nie musieli, ale to se ne vrati. Teraz wbić do IT jest bardzo ciężko nawet jako student najlepszej
  • Odpowiedz