Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypiętego wozka? (_ )
jmuhha - Wytłumaczy mi ktoś dlaczego kierowcy pozwalają jeździć dziecku bez przypięte...

źródło: 1000021960

Pobierz
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Wygryw_z_wyboru Można też żyć nie na wsi. Ja mam auto a dzieckiem do centrum Warszawy jeżdżę tylko metrem. Bo się nie da zaparkować w centrum i jedzie się 2 razy dłużej przez korki.
  • Odpowiedz
@Wygryw_z_wyboru wiesz, że można mieć auto i jeździć autobusem? Z małym dzieckiem jest często wygodniej, bo możesz wstać i się nim zająć jak np. płacze. Ubery i podobne odpadają, bo nie mają fotelikow.
  • Odpowiedz
@Aster1981: Czyli jak pisałem, po prostu jesteś c------m rodzicem, jeśli w ogóle jesteś, albo trollem i po prostu nie masz pojęcia o życiu i dałeś sobie wejść na głowę gówniarzowi i teraz próbujesz przed całym światem udowodnić, że każdy rodzić tak ma, takie życie, a nie to że ty jesteś nieudacznikiem w tej kwestii, myślę, że nie ma sensu dalej odpisywać na to trollowanie i tak za dużo czasu ci
  • Odpowiedz
  • 10
@Aster1981 Dawanie dzieciom telefonu/tabletu to patologia. I jest zawsze szkodliwe dla rozwoju dziecka. Upośledza re zwój mózgu i koncentrację. Poczytaj o działaniu ciała migdałowatego i jak wpływają na nie telefony. A dziecko bez ekranu będzie mialo normalnych kolegów i znajomych.
  • Odpowiedz
@Korax: to wykle zycie i po prostu obecne pokolenia tak zyja. Pisalem o tym wczesniej, nie widze sensu sie powtarzac.

Dochodzi jeszcze to, ze przeciez mali ludzie obserwuja tych duzych i od nas sie ucza ;)
A jestesmy bardzo cyfrowi. Przynajmniej znaczna czesc spoleczenstwa.
  • Odpowiedz
@jmuhha: Dziecko z 1.5 roku i telefon XD skupienie uwagi maksymalnie na 3 sekundy gdy dorośnie, ale mamusia gorąco przyklasnie diagnozie ADHD xD i ochoczo bedzie karmić dziecko stymulantami od wesołej pani doktor
  • Odpowiedz
@YaGo_ tak se to tłumacz. Moje dzieci zawsze były zaciekawione, podróżując komunikacją. Tu raczej madka ma swój telefon i jedzie wgapiona w niego. No to wtedy jest to jedyny sposób. Rak dzisiejszych czasów.
  • Odpowiedz
@jmuhha ponieważ przeważnie nie ma miejsca zaś jeżdżę sam każdego dnia i jak postawisz normalnie wózek zablokujesz i go trzymasz to jest bezpiecznie :)
  • Odpowiedz