Aktywne Wpisy

iustus +650

BananowySok +454
Nie wiem ilu z Was planuje wziac udzial w strajku w ten weekend. Osobiscie ide krok dalej, czas sie zawijac z tego k--------a.
To byla przyjemnosc mirkowac z Wami przez te nascie lat i przezyc kilka perm banow.
Narazie!
#usunkonto #wykopgate20 #odezwadomirkowimirabelek #afera #pozegnanie
To byla przyjemnosc mirkowac z Wami przez te nascie lat i przezyc kilka perm banow.
Narazie!
#usunkonto #wykopgate20 #odezwadomirkowimirabelek #afera #pozegnanie

Zostaliście kiedyś pominięci w inwestycjach za publiczną kasę?
Pytam, bo z każdej strony otaczają mnie sąsiedzi, którzy właśnie podpisują sobie umowy na swoje darmo doprowadzone kabelki, a ja na to patrzę z bólem d--y 24h/dobę - bo oboje z mężem pracujemy zdalnie.
- koniec 2023 kupiliśmy dom w budowie. Jako, że oboje pracujemy zdalnie, pytaliśmy przed zakupem, czy na terenie miejscowości będzie realizowana budowa światłowodu (w końcu pracujemy zdalnie).
- 01.20224 - po zakupie domu, jak już mieliśmy adres , zaczęliśmy zgłaszać zapotrzebowanie na internet.gov.pl (FYI nasza gmina podaje to jako opcję zgłaszania się do bycia ujętym w programach).
- jesień 2025 - Orange realizowało inwestycje, nawet podpisaliśmy zgodę na przebieg przez nasz teren.
No i przeżyliśmy zdziwko, bo opiekun inwestycji powiadomił nas, że nasza nieruchomość, jako jedyna na ulicy, w ogóle nie jest ujęta w inwestycji.
Tutaj po głębszym grzebaniu dowiaduję się, że najprawdopodniej nasz adres nie był ujęty w projekcie KPO.
Status:
- Orange nie odpowiedział jeszcze na naszą skargę,
- wykonawca wnioskował o dołączenie nas do inwestycji. Orange wniosek ten odrzucił.
- Złożyliśmy też zapytanie do UKE.
- Gmina poinformowała nas, że (mimo info od pracownika Orange), nie przekazywała żadnych adresów, a jednym ze źródeł adresów miały być właśnie zgłoszenia na internet.gov.pl,
- wykonawcy za pośrednictwem gminy, polecił nam też, żebyśmy udali się do salonu Orange i dopisali się do listy rezerwowej adresów: no ale pracowniczka stwierdziła, że lista taka nie istnieje, a do (odpłatnego) dorejonizowania nie możemy się zgłosić do momentu odbioru inwestycji (grudzień).
- napisaliśmy też maila do bialaplama@cppc.gov.pl z prośbą o weryfikację i dopisanie jako adres rezerwowy.
Czaicie ten uczuć?
Robicie wszystko jak należy: zgłaszacie się niemal dwa lata, podpisujecie zgodę na przeprowadzenie inwestycji przez wasz teren, płacicie podatki. A potem możecie zazdrościć sąsiadom czegoś więcej niż tylko bardziej zielonej trawki za płotem.
Odbiór projektu 3.12.25 - więc już tuż tuż.
Pytanie za 10000 punktów do Mirków: mieliście podobnie? Udało Wam się coś zdziałać z pomarańczowym pomiotem?
Myślicie że zgłoszenia na internet.gov.pl są po cokolwiek? ( sąsiedzi sie nie zgłaszali a mają #niefair)
W wolnych chwilach mogę też patrzeć na skrzynki niedaleko domu, i zazdrościć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pomoc #orange #kpo #swiatlowod #fiber #swiatlowod
jakiś T-Mobile i 5g :)
weź na próbę simke i potestuj, ewentualnie pisz pisma co miesiąc
Przychodzi nowa kandydatka na stanowisko sekretarki.
Szef proponuje jej 8 K na rękę.
Babka mówi że chce minimum 12 K.
Szef protestuje.
Babka na to: za 8 K to sobie ruchajcie księgowego xD
Czuje klimat. Mieszkam w Warszawie w kamienicy mającej 7 mieszkań i miałem podobną historię.
Wszyscy w koło mają światłowód, a u nas internet po kablach miedzianych 20 mb. Internet mobilny też max 20-25
@baba_jaga_035: mój znajomy tak miał, że postawił dom jak inwestycja już trwała i teraz ma słup przed swoją bramą wjazdową z którego wszyscy mają podpięty światlowod, a on nie może się podłączyć. Jedyny plus, że jak wszyscy z okolicy się podłączyli to nikt nie korzysta z mobilnego i ten mu w zupełności zastępuje światło.
A jak komuś zależy to najszybciej
A tak ładnie na papierze wygląda ze sobą zlepek: środków publicznych i równości dostępu #niechto #nietakmialobyc
Jednak podpisanie tej zgody nas uśpiło i upewniło, że wszystko jest ok: Orange wie, że tu jesteśmy i na pewno