Wpis z mikrobloga

Czytałem w gorących że poszła nagonka na aktora Tomasza Schuchardta za rolę w Domu Dobrym Smarzowskiego. Spytacie jak to możliwe, skoro to był tylko film? To otwórzcie oczy w jakim społeczeństwie żyjemy.
Mój kolega dawno, dawno temu nagrał film na YT o pozostawieniu psa w lesie. Cała kampania miała służyć temu, żeby nie robić ze zwierzaka prezentu pod choinkę.
Wszystko wyglądało tak, że nagraliśmy małego pieska w domu gdzie dzieciaki dostają go pod choinkę, bawią się z nim, a później nudzą. Sam "wywóz" pieska do lasu polegał na tym, że sama kamera pokazywała świat z oczu czworonoga, który został przywiązany do drzewa. Dodaliśmy muzykę, głos i piszczenie w postprodukcji. Wszystko było nagrane jakby to była gra FPP "kamera była oczami zwierzaka" którego w ogóle nie było na planie. Większość ujęć psa to przebitki i zlepki ujęć.
Po publikacji na YT, dość dużo wiadomości prywatnych było życzeniami naszej śmierci w męczarniach, lub członków rodziny. Życzono naszym bliskim raka i ciężkiej choroby. Obrzydliwe komentarze spływały przez długi czas. Ułamek ludzi myślało, że jak nagrywaliśmy film to zamęczyliśmy psa i faktycznie przywiązaliśmy go do drzewa w lesie, tylko żeby zyskać popularność.
Przykre, ale prawdziwe.
#domdobry #film #ciekawostki #polska #youtube #smarzowski
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 41
@Aplasidon: Nic nowego, kiedyś oglądałem wywiad z jakimś aktorem, który w programach typu 997 w rekonstrukcjach wydarzeń zawsze odgrywał rolę przestępcy i mówił, że ludzie potrafili wzywać policję gdy zobaczyli go na ulicy. To było jakieś 20 lat temu.
Zresztą nie tylko u nas tak bywa- aktorka grająca w amerykańskiej wersji The Office Cathy Simms zaczęła dostawać groźby (włącznie z grożeniem jej śmiercią) od fanów serialu bo postać, którą grała
  • Odpowiedz
przykre i zarazem przerażające jest to, że tak dużo ludzi ma problem z tak podstawowymi zadaniami jak czytanie ze zrozumieniem czy wyciąganie prostych wniosków z materiałów audio wizualnych

@Klynt_Wschodniodrzewny: Przykre i zaraz przerażające jest to, że tak dużo ludzi ma problem z pisownią w swoim ojczystym języku. Pierwszy raz widzisz to słowo, że nie potrafisz poprawnie zapisać „audiowizualnych”, nieuku?
  • Odpowiedz
@Aplasidon Niestety ale Polska to nadal w większości ciemnogród. Bardzo łatwo nami manipulować, patrz chociażby polityka. Ludzie myślą że jak coś jest w TV to musi być prawda. U mnie w rodzinie w pokoleniu rodziców/dziadków mam 3 przypadki: TV się nie myli, jak jest na Facebooku to musi być prawda i trzecia: oba wcześniej wymienione to rynsztok. Zgadnij z kim się da najsensowniej pogadać na spokojnie.
  • Odpowiedz
@Aplasidon: Niestety musimy mieć na uwadze, że w Polsce jest kilka milionów ludzi z ilorazem inteligencji mniejszym niż 80. Nawet jeżeli coś zrobią, to nie będzie to produktywne. Wyobraźcie sobie człowieka, który nie jest w stanie zgiąć kartki papieru i włożyć go do koperty, nie miąć papieru przy tym.
  • Odpowiedz