Stellantis - gówniany Midas motoryzacji, zniszczyli kilka znanych, europejskich marek, dzięki czemu chińskie guano znajduje dziś swoje miejsce na rynku. Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów. Zniszczyć Fiata, Opla i Peugeota to trzeba się postarać, gratulacje.
@Lardor: ja jestem bardzo ciekaw procesu projektowania i wdrażania tego silnika xd czy jakiś superhiperkomputerAI zaprojektował ten silnik, na papierze(autocadzie) wszystko gi więc bez testów wrzucamy go do aut xd czy może zebrano kilku najtańszych inżynierów którzy stwierdzili że w------e paska do oleju krążącego po silniku to wspaniały pomysł? i zero testów, c--j puszczamy w obieg? mi się to w głowie nie mieści xd
Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów.
@KokiX: to nie tylko chęć zysku, ale również to niszczenie UE przez te wszystkie zielone łady, które UE wprowadza. I nagle okazuje się, że jednymi autami, które mają 4-cylindrowe silniki są chińskie :) UE dołożyła swoją cegiełkę do tego niszczenia przemysłu również. I najlepsze jest to, że UE nie zamierza na tym poprzestać, tylko brnie dalej w redukcję CO2.
A dla nas to szansa. Szansa, szansa i jeszcze raz szansa. I tak jesteśmy krajem przechodnim ekonomicznie, z kiepską demografią i bez własnej marki.
@Krzewiciel_prawdy: Marki może i nie ma ale jest sporo polskich firm produkujących dla niemieckich czy francuskich firm motoryzacyjnych. Kupując chińskie samochody podcinamy gałąź na której siedzimy.
@tomszczyk: nie, nie każda xD ogólnie jest parę potworków obecnie jak np. Junior czy Stelvio, a w przeszłości? 147, 156, 166, mito - obrzydliwe ulepy bez ładu i składu
@kogut_20 stelvio to piękne auto, junior mniej, ale dalej wizualnie bardzo dobrze. W porównaniu do niemieckich kontenerów to inna liga. 156 czy 147 jak na swoje lata nadal dobrze wyglądają. Generalnie alfa z wyglądu to jest topka.
@K-S- nie mówię że glupi, vag tak robił z ea111 które bazowalo w tej marce w latach 70-90 pojawiało się w takich modelach VW jak golf, polo, passata, Jetta, Scirocco czy audi 50 i 80 pewnie jeszcze w wielu innych modelach @Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny i tak samo ea111 było jeszcze kilka lat temu robione i tym dalej w las unowoczeaniane tym ten silnik się wadliwy robił.
@KokiX o, akurat ja czekam od 3 miesięcy na części do asterki bożej… w dupie mają, bo to model jeszcze jak gmc było właścicielem. Podejrzewam, że wcale nie mają części zapasowych i grają na czas.
@eeehhh: jak skończył wie każdy, ale dlaczego tak skończył? Bo GM nie mogło przeżyć, że Saab bardzo nie chciał rezygnować z jakości i fajnych silników. Na siłę wciskali mu diesle albo jakieś potworki typu 1.8 122 konie. Podobny los spotkał Volvo pod panowaniem Forda: włóżmy do samochodu o wielkości BMW serii 5 dieselka 1.6 110 koni, co może pójść nie tak? Albo próby sprzedawania
@KokiX: te nowe pugi to wyglądają zajebiście i w środku też wykończenie całkiem niezłe no ale co z tego skoro wszędzie jest ładowany purezdech bez żadnej alternatywy
@Kskskkdkdkk: nikt niczego nie sprzedaje po kosztach, różnica jest taka że chiński rząd finansuje im projekt związane z automatyzacja produkcji i r&d, dlatego koszt aut jest tam tak niski w porównaniu do Europy.
@kingbruceleekaratemistrz jakieś dowody na te dopłaty? Bo powtarzają to dziennikarze co im europejskie marki sponsorują wycieczki, autka co dwa tygodnie inne itp. zobacz ceny skody w Chinach i u nas. Różnica jest ogromna. Po prostu europejczycy są robieni w konia i tyle. Ostatnio flotoowiec tam gdzie pracuje dostał zniżkę 22% od europejskiej marki, gdzie do niedawna max było 15. To znaczy że sorzedaja na minusie czy może jednak cogsy nie są
Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów.
Zniszczyć Fiata, Opla i Peugeota to trzeba się postarać, gratulacje.
#motoryzacja #samochody #oswiadczenie
źródło: temp_file5200882552127329581
PobierzFiat podjął decyzję że awansuje stopień wyżej poprzez podniesienie cen.
Nie zmienili aut, jakości, wykonania itd tylko podnieśli ceny.
Zawsze miałeś rozdział. Fiaty, potem ciut droższe francuzy,a potem
@Lardor: ja jestem bardzo ciekaw procesu projektowania i wdrażania tego silnika xd
czy jakiś superhiperkomputerAI zaprojektował ten silnik, na papierze(autocadzie) wszystko gi więc bez testów wrzucamy go do aut xd
czy może zebrano kilku najtańszych inżynierów którzy stwierdzili że w------e paska do oleju krążącego po silniku to wspaniały pomysł? i zero testów, c--j puszczamy w obieg?
mi się to w głowie nie mieści xd
@KokiX: to nie tylko chęć zysku, ale również to niszczenie UE przez te wszystkie zielone łady, które UE wprowadza. I nagle okazuje się, że jednymi autami, które mają 4-cylindrowe silniki są chińskie :) UE dołożyła swoją cegiełkę do tego niszczenia przemysłu również. I najlepsze jest to, że UE nie zamierza na tym poprzestać, tylko brnie dalej w redukcję CO2.
źródło: z24373943IER,1-2-Turbo-PureTech
Pobierz@Krzewiciel_prawdy: Marki może i nie ma ale jest sporo polskich firm produkujących dla niemieckich czy francuskich firm motoryzacyjnych. Kupując chińskie samochody podcinamy gałąź na której siedzimy.
@tomszczyk: nie, nie każda xD ogólnie jest parę potworków obecnie jak np. Junior czy Stelvio, a w przeszłości? 147, 156, 166, mito - obrzydliwe ulepy bez ładu i składu
@tomszczyk: auto o aparycji Sida z epoki lodowcowej
źródło: alfa-romeo-166-003-672x372
Pobierz@eeehhh: jak skończył wie każdy, ale dlaczego tak skończył? Bo GM nie mogło przeżyć, że Saab bardzo nie chciał rezygnować z jakości i fajnych silników. Na siłę wciskali mu diesle albo jakieś potworki typu 1.8 122 konie.
Podobny los spotkał Volvo pod panowaniem Forda: włóżmy do samochodu o wielkości BMW serii 5 dieselka 1.6 110 koni, co może pójść nie tak? Albo próby sprzedawania
no ale co z tego skoro wszędzie jest ładowany purezdech bez żadnej alternatywy
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny: nie wiedziałem o tym, czyli cała kasa poszła w marketing i łapówki zamiast dopracowanie auta