Wpis z mikrobloga

Stellantis - gówniany Midas motoryzacji, zniszczyli kilka znanych, europejskich marek, dzięki czemu chińskie guano znajduje dziś swoje miejsce na rynku.
Tak to jest gdy korporacyjna chęć zysku przyćmiewa rzeczywiste oczekiwania klientów.
Zniszczyć Fiata, Opla i Peugeota to trzeba się postarać, gratulacje.

#motoryzacja #samochody #oswiadczenie
KokiX - Stellantis - gówniany Midas motoryzacji, zniszczyli kilka znanych, europejski...

źródło: temp_file5200882552127329581

Pobierz
  • 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KokiX: W jaki sposób zniszczyli bo nie bardzo rozumiem?

Za 50 lat cały świat będzie jeździł na elektrycznych chińczykach bo będą po prostu tanie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zakrentas: @Kimbo_slice: to plus wydaje mi sie ze czesc ludzi traktuje chiny jak normalny kraj a to nie jest normalny kraj i zasady typu - nie zarabiasz, bankrutujesz nie sa tam prawdziwe jesli twój biznes ma wiekszy cel dla kraju/partii a przejecie biznesu motoryzacyjnego zdecydowanie takie jest wiec partia pompowała hajs w rozwój i nawet jak teraz czesc firm zarabia to poczatki takie nie były.
Wystarczy pojsc za
  • Odpowiedz
@kingbruceleekaratemistrz: To, że nie jest to normalny kraj to wiadome, nigdy nie chciałbym tam zamieszkać.
Mnie po prostu dziwi to, jak tanio potrafią oni produkować...
W tym roku brat kupił dziecku trampolinę w jakimś markecie za 250 zł - oczywiście import z Chin.
No i tutaj mam zagwozdkę. Zapłacił za nią 250zł, tylko jakim cudem tak tanio?
Przecież transport tego do Polski i później do sklepu, marża tego marketu, koszty materiałów i produkcji
  • Odpowiedz
@Kimbo_slice: wiesz, pracowałem w korpo z oddziałem w chinach to pan chińczyk sie cieszył jak po paru miesiacach wracał do domu swoja rodzine zobaczyć a nadgodziny robił non stop - oczywiscie nieodpłatne. Wiec wyobraź sobie sytuacje jakiegos niewykształconego robola w chinach
Co do wszystkiego nie dotuja - póki zachód tam produkuje i kupuje tani szmelc z ali czy innego sheina to widac te przepływy gotowkowe wraz z zadłużaniem sie i
  • Odpowiedz
@kingbruceleekaratemistrz: Zgadza się. Tragedia robić parę miesięcy non stop i nie widzieć rodziny. Przecież taki człowiek na pewno ma różne choroby (kręgosłup od siedzenia, serce od stresu).
Jak Chiny chcą stworzyć bogaty rynek wewnętrzny i pobudzić konsumpcję, skoro ludzie tyrają po kilkanaście godzin na małe stawki. Człowiek nawet nie ma kiedy wydać tych pieniędzy.
  • Odpowiedz
@Kimbo_slice: No to jest ciekawe zagadnienie bo z jednej strony zeby nie byc zaleznymi od zachodu musza miec wewnetrzny popyt ale to by znaczylo ze chińczycy musieliby wiecej zarabiac i miec czas konsumowac a to znowu by było ryzykiem dla calego ustroju bo bogaty i majacy czas na rozmyslanie obywatel moze uznac ze jednak nie chce siedziec pod dyktatura partii.
  • Odpowiedz