Wpis z mikrobloga

@cocojambo210: trzymaj się mordo bez śmierdzących szlugów jest zdecydowanie lepiej.
Ostatnio moje dziewcze rzuciło szlugi z dnia na dzień bez wspomagaczy. Na początku trochę trzęsło ale po 2 tygodniach już ją samą duma rozpiera że jednak da się tak życ.
  • Odpowiedz
@cocojambo210: Ja paliłem 10 lat paczkę dziennie, a jak wjechał a-----l to paliłem jednego za drugim. Rzuciłem z dnia na dzień, bardzo mi pomogła codzienna aktywność fizyczna, a dokładnie spacery, jak zacząłem rzucać miałem 2 tygodnie urlopu i codziennie chodziłem na 30 km spacery, wstawałem o 6, po śniadaniu od razu rura 8h spacer w plecak termos i kanapki. Nawet nie zauważyłem kiedy przestałem palić, ten spacer tak mnie wymęczył,
  • Odpowiedz
@Abojawiemcowpisac: Też rzuciłem po ok. 20 latach palenia, potrafiłem paczkę przy piwku wypalić w jeden dzień co było zdecydowanie ogromną ilością. Rzuciłęm ponad 3 lata temu i dalej czasem mnie kusi żeby coś sobie zapalić, ale pierwsze 2 lata zdecydowanie częściej miałem te myśli.

Jak staremu udało się rzucić? Ja próbowałem Desmoxany i inne takie ale nie pomagało na dłużej. Co mi pomogło to fakt, że ostatnie 3 lata paliłem
  • Odpowiedz
@cocojambo210: polecam książkę, prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie. 6 lat palenia elektryków i zwykłych śmierdzieli, rzucone z dnia na dzień bez żadnych objawów odstawienia
  • Odpowiedz
@cocojambo210: rzuciłem palenie jakoś 6 lat temu, nie liczę nie mam licznika, bo rzuciłem finalnie i na amen

wcześniej paliłem 10 lat, podjąłem 3 poważne próby rzucenia palenia, i ta trzecia okazała się udana bo nie palę do dzisiaj

za każdym razem, uczyłem się czegoś nowego o uzależnieniu, o mechanizmach i gdzie popełniłem błąd że wróciłem do palenia, dla mnie to była droga a nie
  • Odpowiedz
@radziuxd

@cocojambo210 ja zaraz rok jak jebłem elektryka, rozmontowałem sprzęt, sprzedałem płyn, ale od różowej raz w miesiącu buszka złapię, już nie bądźcie tam surowsi od Boga xD

@radziuxd panie, tu jest wykop. Wymagamy od innych, zeby robili wszystko idealnie, a niech tylko ci noga omsknie. Jak starzy w latach '90 i '00, masz juz umieć i nie interesuje mnie to, ze nikt cie niczego nie nauczył!
Lepszy ten
  • Odpowiedz
@cocojambo210: Miałem dwa przypadki w rodzinie, gdzie wieloletni palacze rzucili w jeden dzień, bez żadnych tabletek.
Udar, potem wózek inwalidzki. Lekarz dał listę uszkodzeń na pół kartki A4 i zapewnił, że może być gorzej.
Używek już nie tknęli ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@cocojambo210: Po jakichś 16-17 latach też nie palę od sierpnia (na cytuzynie rzucanko) i nie jest ani trochę lepiej xD każdego dnia myślę o paleniu, wyobrażam sobie taką chmurkę z camelka albo chociaż iqosa jak byłoby cudownie (,) P-------y wcale nie zaczęły śmierdzieć, kondycja wcale nie lepsza, węch i smak też się nie poprawia. Ciśnienie niesamowite, cierpienie każdego dnia, ale póki co za każdym razem sobie
  • Odpowiedz
@Szyszkalogin 10 października rok temu zrobiłem kompleksowe badania i poszedłem na wizytę do specjalisty... jak lekarz zobaczył wyniki, to powiedzial, że niedługo będę miał udar, wylew, albo zawał (37 lat), bo triglicerydy miałem na poziomie 1200 (norma, to 120-130), ogólnie nie wesoło. Zapytał, czy palę... powiedziałem, ze tak. Jednoznacznie powiedział, ze jak nie przestanę, to z tymi wynikami długo normalnie nie pożyję. Następnego dnia o 8 rano zapaliłem ostatniego fajka, wziąłem
  • Odpowiedz