Wpis z mikrobloga

@Alfiarz: akurat, że zlecenie na cały etat do sporo studentów chętnie weźmie ¯\(ツ)/¯ W moim korpo mam gościa co na zleceniu jako student p--------a po 80-100 godzin w tygodniu i tyle kasuje firmę, a że ma wysokie stanowisko, to cyferki na wypłacie z tego są srogie.
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: Trzeba zaciskać zęby, po 14 godzin 6 dni w tygodniu i za jakieś 40 lat będzie można kupić jakiś plac, jakiś blaszak się postawi, może na wywrotkę starczy, wtedy założy się JDG Firma Gruz i będziemy na swoim, wozić gruz i żwir na zlecenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mieszkania nie trzeba bo można spać w Manie ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: zarabianie więcej na UZ to jest mit, firmy nie po to oferują śmieciówki żebyś zarabiał więcej tylko po to, żeby nie płacić ci ZUSu xD Będąc na UZ dostajesz tyle samo na rękę co chłop na tym samym stanowisku będący na UoP, dla firmy jesteś po prostu tańszym pracownikiem niż ten chłop na UoP.
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: a miałeś chociaż porównanie z zarobkami innych na tym samym stanowisku? Pytałeś współpracowników na tym samym stanowisku ile zarabiają na rękę? Wątpię, bo w tym kraju rozmowy o zarobkach ludzie traktują jak jakąś intymną chorobę weneryczną i przez to nawet nie wiecie jak bardzo jesteście rżnięci w dupala xD
  • Odpowiedz
@NaczelnyWoody: A co mnie obchodzą inni, jak to MOJE zarobki zostały zmienione tylko przy przeróbce umowy z jednego rodzaju na drugą bo utraciłem status studenta. Firma nie płaci ZUS'u, bo jak jest się studentem, to się ma ubezpieczenie. No to chyba nic dziwnego, że potem zostaje więcej na rękę i przy utracie statusu studenta i przy zmianie umowy, bo potrzebujesz ubezpieczenia to się traci. Nie wiem co ty chcesz udowodnić,
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz Czego to ma dowodzić? Że bez bogatych starych możesz pomarzyć o pieniądzach? Ulubione usprawiedliwienie dla leniów i nieudaczników. Żyjemy w czasach gdy możliwości są największe w historii świata. Nie atakujcie innych ludzi tylko dlatego, że nie potraficie tego wykorzystać przegrywy.
  • Odpowiedz