Wpis z mikrobloga

pozdrawiam kolegę korzystającego z takiej gównoapki z samego rana w sobotę xD

@conamirko: no i jakby was nie było i wykopu nie było to ani troche bym sie gorzej nie poczuł, ba, może nawet lepiej. Z drugiej strony bez lekarzy poczułbym się dużo gorzej.

Czas zrozumieć że porównywanie lekarzy do programistów jest bez sensu, lekarz to potrzebny społecznie zawód który robi coś ważnego. Programiści w znaczącej większości robią niepotrzebny nikomu
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster jak programista wstaje o 5 aby zdążyć do biura? Chyba programista HTML ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeszcze trochę, a programiści bede narzekać, że klepanie w klawiature to cięższa praca niż zapierdzielanie na budowie od 6 do 18.

Jak masz ciężkie życie to zmień zawód. Zacznij od ratownika medycznego.
  • Odpowiedz
sza praca niż zapierdzielan

@ipkis123: Po pierwsze primo: myślę, że byłbym w stanie przekwalifikować się na budowlańca. Czy budowlaniec byłby w stanie przekwalifikować się na programistę? W drugą stronę - myślę, że przeciętnemu lekarzowi jednak łatwiej byłoby zostać programistą, niż przeciętnemu programiście lekarzem.

Po drugie primo: każdą pożyteczną i dobrze wykonaną pracę należy szanować. I to zarówno pracę zawodową, jak i wolontariat.
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: skad u was takie wysokie mniemanie o sobie, margines programistow to geniusze wyplywajacy na rozwoj nauki i technologii reszta to k--------e ktorym poprawa dwoch linijek kodu dla klienta zajmuje mase czasu xDD
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: @Gjbgghbhhjj @szefczyk najbardziej mnie r---------a ta różnica w mentalności między ludźmi z IT a np. lekarzami. Ludzie z IT za darmo r-------i sobie rynek pracy, a tacy lekarze nie dość że sobie ograniczają liczbę lekarzy przez co zarobki nie spadają to jeszcze narzekają że mało zarabiają na stażu. Praktycznie wszyscy narzekają że od 20 lat dokładają do interesu po to żeby nie robić sobie konkurencji a ludzie
  • Odpowiedz
jakby was nie było i wykopu nie było to ani troche bym sie gorzej nie poczuł, ba, może nawet lepiej

@gaz_wieprzowy: to może warto wyłączyć komputer i poczuć się lepiej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

robią niepotrzebny nikomu shit w celu nabicia kabzy funduszom

ale to ty nabijasz kabzę korzystając z tych rozwiązań xD jesteśmy potrzebni na rynku właśnie dzięki tobie - statystycznie może bardziej niż lekarz
  • Odpowiedz