Aktywne Wpisy

Tragiczna demografia nie wynika z cen nieruchomości i niskich wynagrodzeń. Wynika z nieodwracalnych zmian kulturowych, z prania mózgu urządzanego ludziom w social mediach, wynika z instagramów, tinderów, tiktoków i całego tego guana. A to co mamy teraz to dopiero preludium - pokolenia 2007+, czyli dzisiejsi 18latkowie, są tak kulturowo odmienni od naszych wyobrażeń że za kilka lat dzietność nie będzie oscylować wokół 1 tylko 0, możecie się dziś z tego śmiać

Varmandoble +39
Czy tylko mi się wydaje czy agrest poszedł w zapomnienie? Całe moje dzieciństwo i nastoletnie życie mieszkałem na wsi i ciotka miała mnóstwo drzew i krzewów z owocami, między innymi z agrestem. Pamiętam, że bardzo lubiłem to jeść, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć smaku. Chyba było trochę słodkie, ale nie za bardzo, trochę kwaśne. Nie przypominam sobie, żeby ktoś a najbliższej okolicy miał agrest, w przeciwieństwie do czereśni, wiśni, gruszka,

Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?
#przemyslena #zycie #wykop30plus
@iluvmypickle no to bedzie tak:
1. Silownia + jakies sztuki walki (Boks, Muai Thai) - robie to teraz ale jak bym zaczal na studiach
@kejor otóż to są dwie różne grupy ludzi. Koledzy to byli dobrzy, żeby wódkę pić i o głupotach gadać. Jak pojawiły się problemy
@iluvmypickle: może nie do końca te ramy, ale najmocniej żałuję jednego - c-----o wybranych studiów. może i były k------o ciężkie, bo to były nauki ścisłe, ale za to okazały bezwartościowe. niczego się nie nauczyłem, żadnych kontaktów nie nabyłem, nie imprezowałem, nie poznałem tam przyszłej żony. zdobyłem tylko i wyłącznie bezwartościowy papier. to zdeterminowało całą moją późniejszą karierę (a więc i
Komentarz usunięty przez moderatora
Z pozostałych spraw jestem zadowolony, żonglowałem studiami aż je dokończyłem w dobrym stylu, byłem na Erasmusie, pracę mam zgodną z osobowością i taką, że się
Bo jestem w swoich kategoriach najpotezniejszym czlowiekiem jakiego znam w okolicy, w rodzinie i u znajomych.
Co chcialem to bralem planowalem i va bank robilem,
Pewnie moglem stracic leb w Meksyku tak jak ten polak co jechal ta samo droga rowrem w 2018 roku,
Albo zostac pozartym przez psy
Ja sam mam 23 lata więc jeszcze dużo nie przeżyłem ale do tej pory jedynie czego żałuję to:
- skupianie sie na z-------h znajomościach zamiast utrzymywania tych wartościowych tylko dlatego że miałem kiedys niską samoocenę i myślałrm że jak jestem z-----y to musze zadawać sie ze