Wpis z mikrobloga

@iluvmypickle być może tego, że nie skończyłem szybciej studiów bo balowałem i poświęcałem najwięcej energii na hobby. Jednak z perspektywy czasu uważam to za pozytywny aspekt bo później przychodzi coś takiego jak kryzys wieku średniego wtedy ludziom którzy się nie „wybawili” odpina wrotki
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: że nie poszedłem wcześniej terapię, tylko próbowałem leczyć się na własną rękę
i nie dbałem więcej o siebie (ale nie mam na myśli bycia egoistą, tylko na przykład dbanie o jedzenie, czas dla siebie, relacje, ogólny dobrostan)
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: nie poszedłem na studia z IT tylko jakieś gównostudia inżynierskie (strata czasu i późniejsze słabe zarobki - poziom seniora IT osiągnąłem dopiero teraz, a mam 38 lat.

No cóż.
  • Odpowiedz
@iluvmypickle:

Czego najbardziej żałujecie że nie zrobiliście gdy mieliście 20-25 lat?

Że nie kopnąłem dupę wszystkich kumpli od butelki czy innych wampirów energetycznych a co za tym idzie że nie postawiłem na sport, edukację i rozwój życia zawodowego a nawet duchowego. Pluję sobie też w brodę, że bałem się zrobić wiele rzeczy które robię dopiero dzisiaj, bo już się ich nie boję lub nikt mi ich nie ośmiesza. Nareszcie żyję
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: Ze nie w-----------m szybciej ze studiow, ale z tym zmarnowanym czasem sie juz dawno pogodzilem. I ze pilem w c--j napojow energetycznych i alko, bo teraz miedzy innymi dzieki nim mam problemy neurologiczne. I przede wszystkim ze niepotrzebnie sie tym wszystkim stresowalem. A bitcoina zaluje kazdy wiec w sumie to tyle. Robote dobra mam, mieszkanie ze splaconym kredytem. Moze w sumie bardziej zaluje tego ze nie ogarnalem sobie szybciej
  • Odpowiedz
panowie nie żałujcie niczego XD
miałes 20 lat i cisnąłeś karierę i kasę, kosztem kolegów, uganiania się za babami? - spoko masz kasę i stabilizację
miałeś 20 lat i guwno studia dzienne, za to dużo kolegów, bab, związek? spoko, masz wspomnienia
miałeś 20 lat i waliles konia u rodzicow, w pokoju na bezrobociu? spoko, miałeś spokojne kilka lat życia

róbta teraz co chceta, bo każdy z was ma coś czego inny pozazdrości
  • Odpowiedz
@Pentylion:

Podobny przeskok jak za dzieciaka szedles na plac zabaw i wracales z nowym przyjacielem, to po 30 masz kolejny taki przeskok trudnosci

Może temu że mało typów po 30 przebywa na placach zabaw
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: Ja osobiście żałuję, że nie próbowałem wcześniej prowadzić DG, ale jeśli nie prowadziłbym DG, to bardzo mocno postawiłbym na edukację i robienie największych możliwych kwalifikacji np. magisterka -> podyplomówki -> MBA i w międzyczasie jakieś certyfikaty itd.
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: Więcej mądrej aktywośći fizycznej. Teraz ciężej się jest zebrać, jakoś sił mniej, organizm regeneruje się wolniej, jakieś kontuzje przeszkadzają itp. Było regularnie chodzić na siłkę i teraz odcinać kupony :)
  • Odpowiedz
Za długo kiblowałem w kiepsko płatnej słabej pracy mimo że miałem inne możliwości rozwoju. Strach przed zmianą długo wtedy ze mną wygrywał.
No i nie inwestowałem w nic, ani nie zakładałem żadnych lokat itp.
  • Odpowiedz