Aktywne Wpisy

moll +15
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

cichyyx +5

Półtora roku od ślubu wniosłem o rozwód, a od wczoraj jestem już "wolnym człowiekiem"
Ja chciałem oszczędzać, myślałem o przyszłości, o tym żeby w końcu kupić własne M, żeby budować coś trwałego.
Ona ciągle wydawanie kasy, spontaniczne decyzje, knajpy, podróże, zakupy, zakupy, jedzenie na wynos. kiedy próbujesz odkładać na wspólny cel, a druga strona nie widzi w tym sensu, to po prostu zaczyna się frustracja.
Najbardziej boli to, że przed ślubem rozmawialiśmy o wszystkim. Zgodziliśmy się, że rodzina i dzieci to nasz priorytet, że chcemy iść w tym samym kierunku. A po ślubie wszystko się odwróciło, nagle "nie teraz", "chcę jeszcze trochę po podróżować", "dzieci może kiedyś".
Wchodząc w małżeństwo myślałem, że oboje gramy do jednej bramki.
Już przed ślubem widziałem, że mamy lekko inne podejście do niektórych rzeczy, ale wierzyłem w kompromis. Myślałem, że skoro w tych najważniejszych sprawach jesteśmy zgodni, to reszta się ułoży.
Nie ułożyło się.
#zwiazki #rozwod
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@Cadfael: ale karyńsko xD
@moll: no nie xD to może oznaczać miesiąc, a może oznaczać trzy lata xD