Wpis z mikrobloga

@Kitty88: Dziekuje za rady, ale ja nie szukam pary ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem być po prostu trochę niemiły i zasugerować delikatnie, że z tymi fascynującymi, pełnymi zainteresowań kobietami jest jak z tą kobieca empatia (jest jak yeti). Być może w tych wszystkich miejscach jest inaczej, nie wiem - kilka przerobiłem, bo kiedyś wziąłem sobie taką radę jak Twoja do serca i próbowałem - ale moje
  • Odpowiedz
Ja w swoim skromnym otoczeniu nie mam nawet żadnej kobiety, z którą mógłbym porozmawiać o książkach.

@ziemniak_na_export: No to chyba problem z otoczeniem. Myślisz ze nie ma facetów, których interesuje tylko meczyk, browarek, all inclusive i fifa? Ja nie mam problemów ze znalezieniem znajomych obu płci z ciekawymi zainteresowaniami, a sama w wolnym casie czytam literaturę piękną i uczę się japońskiego (na którego kursie mamy prawie same baby oprócz jednego
  • Odpowiedz
Myślisz ze nie ma facetów, których interesuje tylko meczyk, browarek, all inclusive i fifa?

@pianinka: Pewnie, że są. Ale to tez pewien stereotyp. Wiesz ilu facetow kompletnie nie interesuje się piłka nożna? Ja nawet zaryzykuje, że więcej niż połowa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jest pewna roznica miedzy dzisiejszymi facetami a kobietami. Przebywając wśród normalnych, przeciętnych facetow nie miałem nigdy problemu z tym, żeby poznać kogoś z
  • Odpowiedz
@DoktorMorela: już pomijając fakt tindera, który zauważalnie s--------ł się na przestrzeni lat (mam porównanie), to po prostu ciężko by było inaczej, jeżeli masz 30 lat. dla młodych lasek jesteś starszym panem, sensowne rówieśniczki już są zaklepane, a to, co ci zostaje, to albo semigrażyny, którym z wyglądu zdecydowanie bliżej do 40, albo samotne matki.

niestety, ale kłamstwem jest to, że facet wraz z wiekiem to sobie może przebierać w kobietach
  • Odpowiedz
@ziemniak_na_export: Nie dogadamy się, widzisz co chcesz widzieć i ekstrapolujesz na całe społeczeństwo. Ja spotykam o wiele więcej ogarniętych kobiet niż mężczyzn ale nie przyszło mi do głowy wysnuwać wniosków o połowie populacji na tej podstawie, bo wiem, że indywidualne obserwacje maja swoje często ciężkie do zauważenia ograniczenia, z czego zrozumieniem widzę masz pewien problem.
  • Odpowiedz
Zacząłem w pewnym momencie sprawdzać o co chodzi, że nie mam prawie żadnych par i przesunąłem wszystkie w prawo.

Nie wiem. Czy jestem az tak paskudny z ryja...

Musiałoby sie sporo zmienić w ciągu ostatnich 5 lat a nawet waga nie drgnęła.

@DoktorMorela: a jakie widelki wieku ustawiles dla babek? bo jezeli szukasz normalnej 30+ to bedzie ciezko, przestaw widelki na
  • Odpowiedz
i zamiast 8/10 ma do dyspozycji 4-5/10 i tyle ale dalej ma wybor z ktorego i tak wiekszosc odrzuci - tutaj moga mylic babki który przeszły ścianę i nie potrafią obniżyć wymagań, one zostały "singielkami z wyboru" jak to się mówi, ale nadal opcje mają tylko nie potrafią się pogodzić z rzeczywistością.

@geronimo80: i takich kobiet bedzie wiekszosc w spoleczenstwie i to juz niedlugo za 6 - 8 lat.
  • Odpowiedz
@Ruchenstein-Boltzman: na to niestety nie znam odpowiedzi. Najlepiej przez jakieś domówki ze znajomymi, poznaje się znajomych znajomych i takie wspólne spotkania zbliżają, ale wszyscy wiemy jak to wygląda jak już się skończy edukację... Trzeba kombinować, starać się utrzymywać kontakty ze znajomymi, znaleźć jakieś zajęcie poza domem typu siłownia. Nie wiem, trudne pytanie. Żyjemy dziś głównie przed ekranem, przez co spotkań towarzyskich jest mniej i to dodatkowy problem.
  • Odpowiedz
@geronimo80:

bycie kierownikiem sredniego szczebla w korpo czy czymspodobnym i srednia krajowa czy okollice to nie jest to ;) a brak auta to juz w ogole

Czyli wiekszosc ludzi nie powinna sie rozmnazac albo byc w zwiazkach a posiadanie auta mieszkajac w wiekszym, mniejszym miescie, komunikacja miejska to nie tylko miasta wojewodzkie.
  • Odpowiedz
Druga sprawa, że dziś podejście do relacji się mocno zmieniło. Dziś wiele osób traktuje związek jak jakąś inwestycję, prowadzenie wspólnej działalności i koncert życzeń. Mój partner/moja partnerka to musi być minimum 7/10, mieć to i tamto, absolutnie nie może tego i tamtego. No ma być ogólnie ideał i mi się należy. A człowiek to nie produkt na półce, żeby sobie wybierać, stawiać warunki i oczekiwać wszystkiego za nic. Często dziś zapominamy, że
  • Odpowiedz
Czyli wiekszosc ludzi nie powinna sie rozmnazac albo byc w zwiazkach a posiadanie auta mieszkajac w wiekszym, mniejszym miescie, komunikacja miejska to nie tylko miasta wojewodzkie.

@krzywy_kanister: nie zrozumiałeś misiu....
nikt nie mówi że nie możesz się rozmnażać.
po prostu wtedy atrakcyjne laski nie są szczególnie tobą
  • Odpowiedz