Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
Pogromca20 - Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 ...

źródło: 1000019311

Pobierz
  • 480
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pogromca20: Mirek Żyd dobrze korbą zakręcił że bronią lekarzy tutaj XD. Jak ktoś zajmuje się jeszcze innymi pacjentami to niech zatrudnią więcej ludzi jak nie wyrabiają! tylko nie ma kasy na to bo zarabiają lekarze po 100/200k na rękę i robią dyżury po 24h i więcej (przez co są zmęczeni i biedni muszą spać i nie wykonywać swoich obowiązków). Lekarz własną matkę sprzedałby dla pieniędzy i robił setki godzin w
  • Odpowiedz
A potencjalne złamanie nie zagraża zdrowiu? :) trzeba się zastanowić czy to że napie*ala mnie ręka, bo np wywaliłam się na rowerze potykając o rzuconą hulajnogę to akurat kwalifikuje się na sor czy nie? Panie ochłoń, bo siejesz ferment. Co do tego, że lekarz śpi i nie wolno budzić to właśnie kolega @Cozwykopem napisal
  • Odpowiedz
Ale mental niewolników… ciekawe czy jak pociąg wam się spóźni 3h to też sobie to tłumaczycie że w sumie to spoko. Jak można usprawiedliwiać nieudzielanie pomocy medycznej przez wiele godzin pomimo braku innych pacjentów, bo OP jeszcze nie umiera? Już nawet pomijam że każdy pracujący Polak zostawia grubą kasę na służbę zdrowia a jak chce z niej w końcu skorzystać to zakrzyczą go Mariusze, by marnował pół dnia na siedzenie bo tak
  • Odpowiedz
@Pogromca20: Typ o NPL nie słyszał xd

Lekarz na dyżurze tyle zarabia, że łaski nie robi, że nie przetrzyma pacjenta 3h xD

@szybki_zuk: Ile na tym sorze się zarabia xd dawaj wyciągnij jakąś kwotę z d--y
  • Odpowiedz
@Cierniostwor: Za mało, ale nie pod kątem, że za mało ich pracuje. Po prostu lekarze nie chcą brać dyżurów, zwłaszcza jak muszą być też na SOR. Pacjenci są agresywni, myślą, że oni sobie śpią i kawki piją i się rzucają do lekarzy.
  • Odpowiedz
@Xuzoun: tylko nadany priorytet powinien być względem innych pacjentów, a jeśli byłoby tak, że faktycznie lekarz nie obsługuje bo np śpi bo dyżur jest 24 h to coś jest nie tak. Przyjmowanie, że tak musi to wyglądać i wyśmiewanie OPa jak niektórzy tutaj to zrobili to absurd.
Po prostu musimy dążyć do systemu gdzie dyżur nie trwa 24h bo to prowadzi do patologii. Bo siłą rzeczy to oznacza, że jeśli
  • Odpowiedz
@Cozwykopem

Średnia życia ratowników medycznych jest o 10 lat niższa od generalnej populacji. Jako główne powody wymieniane są: brak snu, stres, lęk, kontakt z zarazkami, nieregularne pory jedzenia, słabej jakości jedzenie.

To niech zmienią profil swojej działalności, ograniczą zlecenia, kogo to obchodzi? Ktoś ich zmusza do robienia? Zmusza do kupowania c-------o jedzenia i niespania? Mogą zawsze iść na etat jak się nie podoba.
Jesteś w robocie to masz robić, za to
  • Odpowiedz
A co z etyką lekarską, przemęczeniem itd. Chodzi mi o to, żeby nie normalizować patologicznych rozwiązań, bo nie jest normą w czasie dyżuru SOR ogarnianie innych odziałów. Od tego powinni być inni lekarze. Inaczej przeczy to idei SOR.

@Ranmus Jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o pieniądze. SOR to kura, która znosi lekarzom złote jaja i żaden z lekarzy nie będzie postulować o mniejszy zakres obowiązków, bo to na
  • Odpowiedz
@Pogromca20: przyszedł książę z chrybka i zaskoczony, że personel wokół niego nie lata.
Nie wziął pod uwagę, że może na zapleczu ogarnia się tych, którzy bardziej potrzebuja pomocy.
  • Odpowiedz
ze trzy razy w życiu byłem na SOR i nigdy nie obyło się bez lekarza pyskującego do mnie że go obudziłem

Odpowiedz

@bodziak123: widzisz, jakbys byl w stanie w ktorym powinienes pojechac na sor. to bys nie slyszal tego pyskowania.
  • Odpowiedz
@FoliarzBombelkowy: Oczywiście że ma, bo to dyżur a nie etat ¯\(ツ)/¯

I ma prawo odpoczywać bo może być pacjent potrzebujący naprawdę pilnej pomocy ¯\(ツ)/¯

No no, napewno, jak mamy system centralny raportowania wizyt, to napewno ma dyżur w trzech miejscach na raz ¯\(ツ)/¯

Takie p---------e jest na poziomie plaskoziemcow obecnie
  • Odpowiedz