Wpis z mikrobloga

Tak wygląda „skandynawskie drewno” w praktyce.
Ładne z wierzchu, a w środku… papier. Symbol naszych czasów
jmuhha - Tak wygląda „skandynawskie drewno” w praktyce.
Ładne z wierzchu, a w środku…...

źródło: 1000021897

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha Miałem podobną rozkminę gdy kiedyś docinałem blat z Ikea od biurka na wymiar. Ale popatrz na to z pozytywnej strony. Jaka duża wytrzymałosc materiału biorąc pod uwagę jego budowę oraz użyte do tego materiały!
  • Odpowiedz
@jmuhha: BOSZE JAK DOBSZE ŻE SOM TACY MĄDRZY POLAKOWIE JAK TY
Jak myślisz że każdy ocenia według twojej miary to się mylisz xD Te meble są po 1. lekkie, po 2. wytrzymałe, a ty się zesrałeś. W ikei kupisz też normalne meble, a jak tak bardzo zależy ci na jakościowym drewnie to albo zrób sam, albo idź do stolarza xD
  • Odpowiedz
@jmuhha: a co ci przeszkadza że w środku jest papier? Stolik kosztuje 100 zł, wytrzymuje 10 lat, nie trzeba marnować na meble litego drewna. Gdzie minusy?
  • Odpowiedz
@jmuhha mam te polki sprzed roku i kilkunastu lat. Te stare sa grubsze a sama polka jest 2x ciezsza niz ta nowa. Mam tez porownanie do tych samych poduszek kiedys i dzis. Aktualne sa mniejsze i mniej wypchane. Wszystko co kupisz teraz w Ikei jest gowno warte. Kiedys bylo slabej jakosci, teraz jest tragicznej.
  • Odpowiedz
@jmuhha: a ty myślałeś, że KALLAX za 200 zł jest z litego drewna i to takiej grubości? Wycenę samego drewna obrobionego i suchego porządnego gatunku przewiduje na jakieś x5 :d
  • Odpowiedz