Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 g. 5 min. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Strach pomyśleć co by było gdyby ktoś był przede mną. Lekarz dostał info że jest pacjent ale stwierdził że pacjent musi poczekać ¯\(ツ)/¯
Pogromca20 - Siedzę sobie właśnie na SOR w Przemyślu. Zero ludzi. Czas oczekiwania 3 ...

źródło: 1000019311

Pobierz
  • 480
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 51
@ScapularNotch: zgadzam się napisałeś merytorycznie. Ale niestety siedzie w Przemyślu. Jestem po wizycie u lekarza i wiem już na 100 % że po prostu spał. Nie robię awantury. Pokazuje patologie służby zdrowia. W sumie z całej służby zdrowia uważam że najbardziej patologiczne są właśnie sory.
  • Odpowiedz
@Pogromca20 jeslk jesteś ztriagowany jako niebieski/zielony to maja 8h żeby cię zaopatrzeć, zwykle za SOR jest tablica inf z tym, powinieneś dosyć informacje w jakim czasie zostaniesz zapatrzony. Nie są zobowiązani do załatwienia twojej sprawy od razu i dobrze, bo jest to mechanizm ograniczający zgłaszanie się do SOR ludzi nie wymagający pilnej pomocy
  • Odpowiedz
@hurin: zielony to jest informacja „niech s-------a”. I on właśnie pewnie dostał zielony a siedzi tam po to, żeby się nauczył z czym się na sor przychodzi a z czym nie. Byłby czerwony lub pomarańczowy to by wlazł szybko, ale że ma „potencjalne złamanie” które okazało się zwichnięciem to wszyscy mają z pajaca bekę i se czekał
  • Odpowiedz
wypoczynek jest istotny, więc mnie nie dziwi że nikt lekarza nie budzi, czy pielęgniarki. 24h robią, w końcu SOR czysty można spać, ale książę czekać nie chce. Bo z pierdółką przyszedł.

Niech czeka.

@Cozwykopem: chyba cie suty drą. Skąd wiesz z czym przyszedł? Lekarz senspi spokojnienbo nawet jak chlop tam p--------e to i tak koledzy mu nie dadza zrobic krzywdy, a i pewnie jakies benzo wjechalo, ale typ ma prawo
  • Odpowiedz
@Jasper666 A jeżeli to jest Sor to powiem mu zostać nadany kolor zapewne zielony lub Niebieski skoro nie jest to przypadek zagrażający życiu. Zwykle jest tablica informacyjna która mówi w jakim czasie powinien zostać zaopatrzony taki przypadek. Przykładowo w szpitalu w którym pracuje Dla takich niebieskich lub zielonych jest to 8 h
  • Odpowiedz
@Pogromca20: Ale się lekarzyki zearaly XD jak ktoś śmie śmieć oczekiwać opieki medycznej na sor, po co tam w ogóle przychodzi? Lekarzykowi należy się pół miliona miesięcznie i niezaburzony sen na dyżurze i ani grosza mniej hahah
  • Odpowiedz
jasne ze nie ale autor napisal ze ma podejrzenie złamania czyli zapewne nic mu nie bylo.

@swinkapl: Nie no, bez takich. Ja ostatnio nie podejrzewałem u siebie złamania, a okazało się, że jednak było złamanie. Skąd gość miał wiedzieć co mu było?

Dowiedziałby sie po prostu ze moze spokojnie na przeciwbólowym przeżyć do rana I iść do lekarza pierwszego kontaktu. Bez sensu tracić nerwy i czas na SORze ze zwichnięciem
  • Odpowiedz
@Pogromca20 zobacz jakie wykopki wytresowane. Nogę urwie, ale na sor nie pójdzie bo biednego lekarza obudzi xd. Masz priorytet niski, oznacza tyle, że jak przed tobą nikogo nie ma to wchodzisz następny. Lekarzyna jest tam od tego jak d--a od srania, żeby się tobą zająć. Bierze za to kasę i to jego praca. Pomijam fakt, że miesięcznie zdzierają z każdego za tą zajebista opiekę.
  • Odpowiedz
  • 97
@Przegrywultimate: chciałem kulturalnie ale widzę że się nie da właśnie. Czekałem 3 godziny. Jestem po zdjęciu RTG. Lekarz kazał czekać na wezwanie. I teraz siedzę jak debil. Lekarz pewnie poszedł do domu a zanim następny kawę wypije to godzina. Naszło się ludzi w choooj na SOR więc pewnie będę musiał przepuścić tych z wyższym priorytetem. Chciałem dobrze - przyszedłem nad ranem żeby potem nie zajmować miejsca i nie zabierać powietrza.
  • Odpowiedz
@Instrybutor_z_Orlenu: P--------z. Rok temu zwichnąłem sobie mocno stopę (potknąłem się na rozwalonych schodach). Słysząc głośne ukruszenie, nie wiedziałem czy nie doszlo jeszcze do jakiegoś złamania a stopa mi w moment spuchła. Po 2h, wieczorem, pojechałem na SOR i dostałem wyższy priorytet niż większość ludzi czekających w kolejce i wlazłem do właściwego lekarza przed nimi. Zwichnięcie 3 stopnia. Kilkadziesiąt osób przede mną, a wszedłem w pół godziny przed większością. Można? Można.
  • Odpowiedz