Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego dorosłość odbiera radość z życia?
Jak to jest że jednego dnia jesteśmy beztroskimi dzieciakami i nagle budzimy się jako dorośli i wszystko przestaje cieszyć?
Przecież nie miałem dobrego dzieciństwa ale moja młodość to była 1/100 obecnej #depresja i mimo, że jako nastolatek ciągle siedziałem na kompie to wszystko mnie jarało. Najczęściej grałem albo oglądałem śmieszne rzeczy ale potrafiłem też przerabiać obrazki w Gimpie, tworzyć jakieś OTS-y do Tibii, oglądać z zaciekawieniem zagraniczne teledyski i próbować tłumaczyć słowa, tworzyć playliste wakacyjnych hitów na lato myśląc że to lato będzie moje, jeździć rowerem bez celu czy kopać piłką o ścianę.
Jako dorosły już nic mnie nie cieszy. Po pracy scrolluje #socialmedia bardziej dla zabicia czasu aż nie będzie późno do spania. Nie chce mi się grać w gry, ani słuchać muzyki. Nie chce mi się nic produktywnego robić, ani nie jara mnie zwykła rozrywka typu oglądanie seriali. Żeby czymkolwiek się zainteresować muszę wypić kilka mocnych i wtedy coś tam obejrze. Właściwie to siedzę na internecie bo nie mam co innego robić i nie chce mi się, więc odświeżam do porzygu licząc na coraz to nowszy content który może mnie zainteresuje. Nie wiem kiedy tak się stało? Koniec studiów, może 25 lvl i już był zjazd w dół. Teraz to jestem jak zombie, mimo że "jeszcze młody chłop".

#przegryw #samotnosc #psychologia #feels #blackpill #przegrywpo30tce #niebieskiepaski #rozowepaski #psychiatra #nerwica

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Dlaczego dorosłość odbiera radość z życia? Ⓘ
Jak to jest że jednego...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nagle budzimy się jako dorośli i wszystko przestaje cieszyć?

@mirko_anonim: bo jako gówniarz niczym się nie przejmowałeś, a nagle masz milion rzeczy na głowie, o które musisz zadbać, żeby jakoś żyć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: człowiek ma tworzyć a nie jedynie konsumować, jeżeli robisz tylko i wyłącznie to drugie to zapasy dopaminy szybko się kończą i powstaje depresja. Kreuj nie konsumuj a wróci radość
  • Odpowiedz
Jako dorosły już nic mnie nie cieszy.

@mirko_anonim: bo kiedyś nie musiałeś na to wszystko PRACOWAĆ - sobie chodziłeś do szkoły, tam się więcej wygłupiałeś niż realnie coś ciężko tyrałeś, a w pracy jednak inna atmosfera (chociaż to mocno zależy od branży i zakładu pracy)

inna sprawa, że jak sam piszesz zwyczajnie za dużo siedzisz na socialach i na internecie

to niszczy mózg i umiejętność skupienia się, kiedyś się miało
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Głównym powodem takiego stanu rzeczy wg mnie jest czas. A mianowicie z wiekiem zmieniają się hormony co powoduje, że inaczej zachowuje się Twoje ciało. W przypadku mężczyzn duży wpływ ma testosteron. Jeżeli z wiekiem on spada naturalnie i dodatkowo dołożysz zła dietę, brak aktywności, a mózg faszerujesz bezproduktywnym gównem to takie właśnie są późniejsze skutki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo Twoja dorosłość ssie.
Ale nie znaczy że dorosłość jest obiektywnie zła.

Ja na przykład mam średnie wspomnienia dzieciństwa. Jasne, były zabawki itp. Ale jak zaczęła się szkoła to żyłem w permanentnym stresie ... Tu klasówka tu "mamo potrzebuje krepinę na jutro". Do tego niemoc dziecka - nie miałem wpływu na nic.

Z perspektywy dużo mniejszej ilości stresu i mocy sprawczej uwielbiam swoją dorosłość.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
nieustępliwy-wizjoner-28:

chłop 30+ może kreować?

@mirko_anonim: sylwetke na silowni, pozycje wsrod roznych grup spolecznych, pozycje firmy (wlasnej lub czyjejs) na rynku, mozna isc na studia, mozna jechac na ryby, mozna poplynac lodka dookola swiata,
  • Odpowiedz