Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +287
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +4

Jak to jest że jednego dnia jesteśmy beztroskimi dzieciakami i nagle budzimy się jako dorośli i wszystko przestaje cieszyć?
Przecież nie miałem dobrego dzieciństwa ale moja młodość to była 1/100 obecnej #depresja i mimo, że jako nastolatek ciągle siedziałem na kompie to wszystko mnie jarało. Najczęściej grałem albo oglądałem śmieszne rzeczy ale potrafiłem też przerabiać obrazki w Gimpie, tworzyć jakieś OTS-y do Tibii, oglądać z zaciekawieniem zagraniczne teledyski i próbować tłumaczyć słowa, tworzyć playliste wakacyjnych hitów na lato myśląc że to lato będzie moje, jeździć rowerem bez celu czy kopać piłką o ścianę.
Jako dorosły już nic mnie nie cieszy. Po pracy scrolluje #socialmedia bardziej dla zabicia czasu aż nie będzie późno do spania. Nie chce mi się grać w gry, ani słuchać muzyki. Nie chce mi się nic produktywnego robić, ani nie jara mnie zwykła rozrywka typu oglądanie seriali. Żeby czymkolwiek się zainteresować muszę wypić kilka mocnych i wtedy coś tam obejrze. Właściwie to siedzę na internecie bo nie mam co innego robić i nie chce mi się, więc odświeżam do porzygu licząc na coraz to nowszy content który może mnie zainteresuje. Nie wiem kiedy tak się stało? Koniec studiów, może 25 lvl i już był zjazd w dół. Teraz to jestem jak zombie, mimo że "jeszcze młody chłop".
#przegryw #samotnosc #psychologia #feels #blackpill #przegrywpo30tce #niebieskiepaski #rozowepaski #psychiatra #nerwica
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: maxresdefault
Pobierz@mirko_anonim: bo jako gówniarz niczym się nie przejmowałeś, a nagle masz milion rzeczy na głowie, o które musisz zadbać, żeby jakoś żyć.
@mirko_anonim: to nie wina doroslosci tylku
@mirko_anonim: bo kiedyś nie musiałeś na to wszystko PRACOWAĆ - sobie chodziłeś do szkoły, tam się więcej wygłupiałeś niż realnie coś ciężko tyrałeś, a w pracy jednak inna atmosfera (chociaż to mocno zależy od branży i zakładu pracy)
inna sprawa, że jak sam piszesz zwyczajnie za dużo siedzisz na socialach i na internecie
to niszczy mózg i umiejętność skupienia się, kiedyś się miało
Ale nie znaczy że dorosłość jest obiektywnie zła.
Ja na przykład mam średnie wspomnienia dzieciństwa. Jasne, były zabawki itp. Ale jak zaczęła się szkoła to żyłem w permanentnym stresie ... Tu klasówka tu "mamo potrzebuje krepinę na jutro". Do tego niemoc dziecka - nie miałem wpływu na nic.
Z perspektywy dużo mniejszej ilości stresu i mocy sprawczej uwielbiam swoją dorosłość.
@mirko_anonim: przepaliłeś sobie układ nagrody to jesteś
@quarien: on tez nie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: sylwetke na silowni, pozycje wsrod roznych grup spolecznych, pozycje firmy (wlasnej lub czyjejs) na rynku, mozna isc na studia, mozna jechac na ryby, mozna poplynac lodka dookola swiata,