Wpis z mikrobloga

Jak jest blackout, to i tak nic w tym sklepie nie kupisz.

@camelinthejungle: xDxD Niby dlaczego? Bo kasa fiskalna nie działa? xDDDDDDD

Ale ty jesteś odklejony, aż nie do wiary! Normalnie kupisz wszystko - za gotówkę. A sprzedawca sobie ponabija jak prąd wróci... albo i nie. Na pewno każdy będzie się przejmował kontrolą z Urzędu Skarbowego w czasie wojny xD
  • Odpowiedz
jesteśmy pod tym względem bezmózgim narodem

@Zoyav: Ale pod jakim względem? Robimy infantylne mapki z czcionką jak z kolorowanki? Nie umiemy dobrze dobrać kolorów? Nie potrafimy zrobić takiej prostej mapki nie używając AI? Robimy słabego bejta i nawet nie odpowiadamy na komentarze? Weźże napisz coś więcej, bo nas tu ciekawość zżera.
  • Odpowiedz
@Zoyav: jak kupuje se w dyskoncie czteropaka i cziperki to faktycznie ma zajebiste znaczenie dla naszej hehe wolności.
Dla mnie wygodniej, bo idę sobie do sklepu z samym telefonem, a portfel z drobniakami nie wypycha mi kieszeni.
  • Odpowiedz
@bighatlogan kryzysy to są jedyne scenariusze, gdzie gotówka mogłaby mieć jakąś przewagę nad płatnościami bezgotowkowymi. Na zasadzie: przez dwa dni nie będą działać terminale, a trzeba kupić wodę i chleb. Jeśli ktoś na co dzień woli nosić bilon, to... No cóż. Trudno znaleźć sensowne uzasadnienie dla takiego uporu.
  • Odpowiedz
@Zoyav: bycie rozwiniętym w obszarze bankowości elektronicznej, a popularność takich operacji to nie jest jedno i to samo. O tym, że jest to u nas dobrze rozwinięte niech świadczy fakt, że Apple Pay został wprowadzony mimo, że w tabelkach nie zgadzało się wykorzystanie iphonów w skali kraju, które to determinowało, ale zrobiono wyjątek, gdyż mamy bardzo wysoką adopcję płatności zbliżeniowych. I tutaj faktycznie jesteśmy wśród liderów, bo 100% terminali POS
  • Odpowiedz
@GdzieSoLody: dokładnie. Nie wierzę, że na Białorusi i w Rosji płaci się głównie kartą xD już pomijam fakt, że za tytułem mapy jest flaga Unii Europejskiej, a na mapie jest cała Europa
  • Odpowiedz
@Zoyav: są jakieś dane do tej mapki? podejrzane te wyniki. Wygląda też jak kolorowanka dla 12 latków, ale rozumiem, że o wyborcę konfy trzeba zadbać wcześnie, bo wyrośnie ;o
  • Odpowiedz