Wpis z mikrobloga

✨️ Jak osiągnąć progres na siłowni?
Czy ktokolwiek miał taki progres jak opisują to w internecie?
"Dodawaj na klatę 2,5 kg na tydzień, w martwym i w przysiadzie 5 kg"
„Jak nie możesz dołożyć ciężaru, dołóż jedno powtórzenie."

Dla mnie to jakaś abstrakcja, nigdy nie byłem w w stanie czegoś takiego wykonać, nawet jak byłem początkujący to nigdy nie miałem progresu liniowego.

#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Progres zasadniczo możesz osiągnąć na 3 sposoby - zwiększając obciążenie, zwiększając ilość powtórzeń, polepszając technikę. Nie musisz dokładać dokładnie ileś tam co ileś tam, pamiętaj, że każdy rozwija się inaczej i reaguje inaczej. Progres musi być, ale nie jest on liniowy,bo gdyby był to ludzi dźwigaliby bez końca największe ciężary. Ważne jest, żebyś zapisywał ile robisz ćwiczeń i w jakiej częstotliwości bo notatnik to twoje najlepsze narzędzie na siłowni.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: idąc tym tokiem myślenia jak bierzesz na klatę załóżmy 100 kg, to po roku czasu brałbyś 230 (52 tygodnie x 2,5 kg). Nierealne... nie słuchaj. Jak będziesz zwiększać ciężar o 2,5kg co 2 miesiące to będzie sukces...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bierzesz te najlżejsze ciężarki na siłowni, najlepiej 0,75kg i dokładasz co trening. Jak się nie udało to zrób więcej powtórzeń na poprzednim ciężarze i dorzuć w następnym treningu.

Ja progresuję ale nie przy każdym ćwiczeniu. Przy jednym dołożę co trening, przy drugim co dwa treningi, a przy trzecim muszę zejść z obciążęnia, bo nie mój dzień.
  • Odpowiedz